Ελλάδα

Η ημέρα που η τεχνολογία συνάντησε την ανθρώπινη δημιουργικότητα

Περισσότεροι από 2.500 TEDxTers παρευρέθηκαν και πάνω από 3.100 θεατές παρακολούθησαν μέσω livestreaming το φετινό TEDxAthens, με θέμα X Machina.

Το TEDxAthens επέστρεψε δυναμικά το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2024 στο χώρο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, Πειραιώς 260 με θέμα X Machina, εστιάζοντας στη σύνδεση της τεχνολογίας με την ανθρώπινη δημιουργικότητα.

Η διοργάνωση έφερε κοντά την καινοτομία, την τέχνη και την τεχνολογία, σε ένα πολυσυλλεκτικό κοινό που ξεπέρασε τους 2.500 δια ζώσης επισκέπτες, ηλικίας από 8 ετών έως 70 ετών και τους 3.100 θεατές που παρακολούθησαν κεντρική και εναλλακτική σκηνή μέσω του livestream.

Κεντρική Σκηνή και Ομιλίες: Δεκατέσσερις  διακεκριμένοι ομιλητές στην κεντρική σκηνή κάλυψαν μια πληθώρα θεμάτων, από την τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική, το περιβάλλον καιτην υγεία μέχρι την τέχνη και την ανθρώπινη ψυχολογία. Ο Patrick Tatopoulos, η Evy Poumpouras και ο Δημήτρης Παπανικολάου κέρδισαν τις εντυπώσεις, όταν μοιράστηκαν τις ιστορίες τους από τη σκηνή.

Την έκπληξη έκαναν και η Miyoko Schimmer, καθώς και ο John Tasioulas που έφεραν στο επίκεντρο δύο θέματα που “συμβαίνουν τώρα” – την ανάγκη να σκεφτούμε ξανά της διατροφικές μας συνήθειες, αλλά και την τεχνητή νοημοσύνη.

Η ημέρα που η τεχνολογία συνάντησε την ανθρώπινη δημιουργικότητα

Εναλλακτική Σκηνή και Lab: Στην Εναλλακτική Σκηνή πραγματοποιήθηκαν εννέα μοναδικά πάνελ συζητήσεων με τη συμμετοχή διακεκριμένων καλεσμένων. Μαζικός τουρισμός, οθόνες και ψυχική υγεία, Gen Z και η νέα εργασιακή πραγματικότητα είναι μόνο μερικά από τα θέματα που προκάλεσαν το ενδιαφέρον και δημιούργησαν συζητήσεις εντός και εκτός της εναλλακτικής σκηνής. 

Παράλληλα, στο Lab, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δημιουργικά εργαστήρια, να φτιάξουν το δικό τους άρωμα, να γνωρίσουν το sound-healing, και να λάβουν μέρος σε διαδραστικές Q&A συνεδρίες.

Δραστηριότητες και Καλλιτεχνικά Δρώμενα: Όλοι οι χώροι του event ήταν γεμάτοι ζωντάνια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με δραστηριότητες που προσέφεραν μια πολυδιάστατη εμπειρία στους παρευρισκόμενους. Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσίασε η δημιουργία ενός “ζωγραφιστού ψηφιδωτού” διαστάσεων 15×5 μέτρων, το οποίο αποτυπώθηκε από το κοινό.

Πάρτυ Γενεθλίων με DJ Timo Maas: Γενέθλια χωρίς πάρτυ δεν γίνονται! Για αυτό μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, ακολούθησε  το πιο εντυπωσιακό πάρτι του φθινοπώρου που συνόδευσε μουσικά ο  βραβευμένος με δύο Grammy, DJ Timo Maas, χαρίζοντας στο κοινό μια αξέχαστη εμπειρία. 

Εθελοντές και Συνεισφορά: Το TEDxAthens 2024 δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των περισσότερων από 130  εθελοντών, ηλικίας από 15 έως 67 ετών, οι οποίοι με ενθουσιασμό συνέβαλαν στη διοργάνωση και στην ομαλή διεξαγωγή του φετινού event. 


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-10 15:47:53

Back to top button