Ελλάδα

Η ΕΛ.ΑΣ για τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα: Συνελήφθησαν συμμαθήτριές της και οι γονείς τους

Το περσμένο Σάββατο, στη οδό Λαζαράκη, στη Γλυφάδα, ηταν η δεύτερη φορά μέσα σε 15 ημέρες που το 14χρονο κορίτισι έγινε στόχος επίθεσης από συμμαθήτριές της. Οπως περιέγραψε ο πατέρας της, την χτύπησαν από πίσω στο κεφάλι και όταν έπεσε λιπόθυμη στο έδαφος, συνέχισαν να την χτυπούν με μανία και να την φτύνουν, προσπάθησαν να τη γδύσουν και να της κάψουν τα μαλλιά, Υπεβλήθη καταγγελία και μήνυση και όπως επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου δύο συμμαθήτριες του θύματος, καθώς και οι γονείς τους. Την  υπόθεση του άγρου ξυλοδαρμού έχει αναλάβει το ΑΤ Γλυφάδας.

Η περιγραφή του πατέρα της 14χρονης ανατριχιαστική:

«Αγριος ξυλοδαρμός μαθήτριας γυμνασίου του Δήμου Βούλας για 2η φορά σε διάστημα δυο εβδομάδων από ομάδα 25 και πλέον ανηλίκων παιδιών πρωτοστατούντων δύο μαθητριών του ίδιου γυμνασίου (γνωστό το ποιόν των παιδιών και των γονέων αυτών) στην περιοχή της Γλυφάδας χθες Σάββατο βράδυ και 07/09 το προηγούμενο.

Κλήθηκαν μέσω κλειστής ομάδας στο Instagram 25-40 άτομα από όλη την Αττική όπου εντόπισαν το κορίτσι το οδήγησαν δια της βίας σε σκοτεινό μέρος αποσπώντας το από την παρέα του και της επιτέθηκαν άνευ αιτίας από πίσω χτυπώντας την στο κεφάλι ρίχνοντάς την λιπόθυμη στο έδαφος όπου και συνέχισαν βίαια να την χτυπούν να την φτύνουν, να επιδιώκουν να την γδύσουν, να της κάψουν τα μαλλιά.

Εγιναν όλες οι ενέργειες σε συνέχεια και παλιότερων, μήνυση χθες στο ΑΤ Γλυφάδας (ποινική δίωξη) και σε όλες τις ενεχόμενες οικογένειες στις αξιόποινες αυτές πράξεις καθώς και στα ανήλικα τέκνα αυτών που συμμετείχαν με οιονδήποτε τρόπο στο συμβάν».

«Φίλοι γονείς σας προτρέπω να αναλάβετε δράση σε κάθε μικρό ή μεγαλύτερο αντίστοιχο περιστατικό, τα παιδιά μας Κινδυνεύουν πραγματικά, το θύμα εν προκειμένω είναι μια αριστούχα μαθήτρια που δεν έχει δώσει δικαίωμα ποτέ με την συμπεριφορά της, τουναντίον και ίσως αυτό, το ότι δεν έχει δώσει δικαιώματα να είναι η αιτία των εξαιρετικά δυσάρεστων γεγονότων που βιώνει», είναι το μήνυμα με το οποίο κλείνει την ανάρτησή του ο πατέρας της ανήλικης .

«Ουσιαστικά το παιδί έφτασε μαζί με τους γονείς του στο Α.Τ. και κατήγγειλε δύο περιστατικά που συνέβησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά και μέσα στον μήνα», διευκρίνισε η  εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου σε δηλώσεις της στο Action 24.

«Κατονόμασε τρεις δράστες, τρία συνομήλικα κορίτσια, δύο από αυτά συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου μαζί με τους γονείς τους, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους για απειλή, για εξύβριση και για σωματικές βλάβες και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι και οι γονείς και τα παιδιά», ενώ «αναζητούμε ακόμη ένα άτομο που έχει αναγνωρίσει το κορίτσι«.  ενημέρωσε για την εξέλιξη της υπόθεσης η κυρία Δημογλίδου.

Η προανάκριση  συνεχίζεται, βασιζόμενη στα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής συγκεντρωθεί.

Πρόκειται, είπε η κυρία Δημογλίδου, για ένα ακόμη περιστατικό ανήλικης παραβατικότητας, για να αναφερθεί στο κουμπί πανικού ανηλίκων, το Save Youth, που όπως έχει προαναγγείλει ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολιτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. έρχεται τις επόμενος ημέρες, στις αρχές Οκτωβρίου. «Γι’ αυτό περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία το κουμπί πανικού Save Youth, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση».

«Τα περιστατικά αφορούν δύο συμμαθήτριες -επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας- και δυστυχώς η πλειονότητα των παιδιών [που έκαναν την επίθεση] ήταν όντως κορίτσια της ίδιας ηλικίας και κανείς δεν ενημέρωσε την Αστυνομία, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει η ΕΛ.ΑΣ, στο σημείο του περιστατικού υπήρχαν και άλλα παιδιά που παρακολουθούσαν, δεν επιτέθηκαν, αλλά δεν απέτρεψαν την πράξη».

Ερωτηθείσα αν γνωρίζει τον λόγο ή έστω την αφορμή για τον άγριο ξυλοδαρμό στη Γλυφάδα, η Κωνσταντία Δημογλίδου είπε πως δεν έχει αναφερθεί κάποιος συγκεκριμένος λόγος. αλλά, στα περισσότερα περιστατικά – σημείωσε-  είναι «ασήμαντες οι αφορμές για τις οποίες ξεκινάει ένας καβγάς», σημείωσε.

«Με κάποια από τα παιδιά γνωριζόταν η 14χρονη, όπως και τα παιδιά που συνελήφθησαν από την Αστυνομία. Οι υπόλοιποι ήταν της ίδιας ηλικίας αλλά ήταν άγνωστοι με το θύμα», τόνισε για το περιστατικό στη Λαζαράκη, ενώ όπως έκανε γνωστό, το θύμα  της επίθεσης ανέφερε και κάποια περιστατικά μέσα στον μήνα, από το παρελθόν, τα οποία έχουν επίσης μπει στη δικογραφία, για να λάβει γνώση και ο εισαγγελέας.

«Συγχαρητήρια στους γονείς που έφεραν το παιδί στο Τμήμα και κατήγγειλε το περιστατικό»

«Εγώ θα πω συγχαρητήρια στους γονείς που έφεραν το παιδί στο Αστυνομικό Τμήμα και κατήγγειλε το περιστατικό και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος των παιδιών», θελησε να υπογραμμίσει καταληκτικά η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Ερωτηθείσα, τέλος, αν οι γονείς ήταν ενήμεροι για την παραβατική συμπεριφορά των παιδιών τους, απάντησε με τη διαπίστωση ότι «δυστυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις και οι γονείς, τόσο των θυμάτων όσο και των δραστών, πέφτουν από τα σύννεφα όταν φτάνουν σε μια αστυνομική υπηρεσία, δεν μπορούν να αντιληφθούν όλο αυτό που έχουν προκαλέσει τα παιδιά, όπως και ότι τα παιδιά τους έχουν πέσει θύμα ενός τέτοιου περιστατικού».

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-24 11:31:20

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button