Αθλητικά

Η εθνική Νιγηρίας εγκαταλείπει τη Λιβύη μετά την απίστευτη ταλαιπωρία 16 ωρών που πέρασε σε εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο

Η εθνική ομάδα της Νιγηρίας επρόκειτο να αντιμετωπίσει αύριο (15.10.2024) τη Λιβύη στα προκριματικά για το κύπελλο Αφρικής, αλλά αποφάσισε να μην δώσει τον αγώνα, λέγοντας ότι ήταν θύμα «απάνθρωπης μεταχείρισης» από την άφιξή της στη χώρα και την παραμονή της σε εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο.

Μάλιστα, η ομοσπονδία της Νιγηρίας (NFF), αποφάσισε να επαναπατρίσει τους παίκτες της εθνικής κατά τη διάρκεια της ημέρας κι έτσι η αναμέτρηση με τη Λιβύη δεν θα κάνει “σέντρα”.

Οι “Σούπερ Αετοί” παρέμειναν σε ένα εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο στη Λιβύη για περισσότερες από 15 ώρες μετά την προσγείωση της ναυλωμένη πτήσης τους την Κυριακή (13.10.2024), χωρίς να έχουν νερό και φαγητό μαζί τους!

Μάλιστα η ομοσπονδία της χώρας δεν μπόρεσε να προσφέρει βοήθεια τους ποδοσφαιριστές της Νιγηρίας, όπως και η πρεσβεία της χώρας, μιας και ήταν απαραίτητη η σχετική άδεια από την κυβέρνηση της Λιβύης.

Οι παίκτες της Νιγηρίας έζησαν μια τεράστια ταλαιπωρία, με τον Εκόνγκ να ανεβάζει σχετικές φωτογραφίες στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter.

“Η δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Προφανώς το αεροπλάνο μας τροφοδοτείται με καύσιμα καθώς μιλάμε και θα πρέπει να φύγουμε για τη Νιγηρία σύντομα. Ευχαριστώ για την υποστήριξη όλων!

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: ΠΟΤΕ δεν θα συμπεριφερόμασταν σε μια φιλοξενούμενη χώρα για ένα παιχνίδι με αυτόν τον τρόπο. Λάθη γίνονται, καθυστερήσεις συμβαίνουν. Ποτέ όμως επίτηδες!”, έγραψε ο αρχηγός της Νιγηρίας και πρώην κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ.

να αναφέρουμε ότι επίσημη καταγγελία από τη NFF εστάλη στη συνομοσπονδία Αφρικανικού ποδοσφαίρου (CAF).

Ο πρώην Νιγηριανός αστέρας Βίκτορ Ικπέμπα, ο οποίος συνόδευε την ομάδα, ζήτησε σκληρές κυρώσεις κατά της Λιβύης και υποστήριξε την απόφαση για μποϊκοτάζ του αγώνα: “Εάν η CAF κάνει τη δουλειά της, η Λιβύη θα πρέπει να αποκλειστεί από το διεθνές ποδόσφαιρο”, είπε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).

“Είναι μια χώρα υψηλού κινδύνου και πραγματικά αναρωτιέστε ποιος ενέκρινε τη Λιβύη να παίζει τους αγώνες της στην έδρα της. Έπαιξα για τη Νιγηρία για 10 χρόνια και δεν έχω ζήσει ποτέ αυτό που έζησα στη Λιβύη τις τελευταίες ώρες», συνέχισε. “Η ομάδα δεν είναι ασφαλής και όσοι ταξιδεύουμε μαζί της δεν είμαστε ασφαλείς”, συνέχισε ο πρώην επιθετικός της Μονακό. “Ήμασταν κλειδωμένοι σε ένα εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο για περισσότερες από 10 ώρες, σαν όμηροι”.

Θυμίζουμε ότι η Νιγηρία, η οποία προηγείται του 4ου ομίλου με επτά βαθμούς σε τρεις αγώνες, κέρδισε την Παρασκευή εντός έδρας τη Λιβύη (1-0). Η Λιβύη είναι τελευταία στη βαθμολογία με μόλις έναν βαθμό.

To άρθρο Η εθνική Νιγηρίας εγκαταλείπει τη Λιβύη μετά την απίστευτη ταλαιπωρία 16 ωρών που πέρασε σε εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-14 18:31:43

Back to top button