Auto

Η ΕΕ προχωρά σε μικρή μείωση δασμών στα κινεζικά ηλεκτρικά!

Όποια κι αν είναι η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα, ηγ εξέλιξη είναι μικρή, αλλά σημαντική. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναθεώρησε οριακά τους προτεινόμενους δασμούς στα ηλεκτρικά οχήματα που εισάγονται από την Κίνα, αφού έλαβε περισσότερες πληροφορίες από τις επηρεαζόμενες εταιρείες, σύμφωνα καλά πληροφορημένες πηγές από τις Βρυξέλλες.

Οι προτεινόμενοι δασμοί στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της MG, που εισάγονται από την Κίνα, μειώθηκαν στο 47,6% από 48,1% και οι αναθεωρημένοι δασμοί για την Geely, που κατέχει τη Volvo και την Polestar, θα είναι 29,9%, από 30%.

Άλλοι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα που συνεργάστηκαν με την έρευνα της ΕΕ για τις κρατικές επιδοτήσεις, αλλά δεν έχουν συμπεριληφθεί στο δείγμα θα υπόκεινται σε σταθμισμένο μέσο δασμό 30,8%, ενώ οι εταιρείες που δεν συνεργάστηκαν θα αντιμετωπίσουν πρόσθετη εισφορά 47,6%. Τα τιμολόγια της BYD παραμένουν στο 27,4%. Υπενθυμίζεται ότι στον τελικό υπολογισμό των δασμών, συμπεριλαμβάνεται και το 10%, που προϋπήρχε των πρόσφατων αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.



Οι προσωρινοί δασμοί πρόκειται να ισχύσουν από τις 4 Ιουλίου, με τους οριστικούς δασμούς να τίθενται σε ισχύ τον Νοέμβριο. Η Tesla μπορεί να λάβει ατομικά υπολογισμένο συντελεστή δασμού σε αυτό το οριστικό στάδιο μετά από αίτημα για δειγματοληψία.

Ευρωπαίοι αναλυτές, εκτιμούν ότι οι πιέσεις μεγάλων (κυρίως) γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, που δέχθηκαν το πρώτο πλήγμα των κινεζικών αντίποινων, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σ’ αυτή την αναθεώρηση της στάσης της ΕΕ. Ώστε να γίνει ένα πολύ μικρό πρώτο βήμα…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-28 09:00:18

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button