Auto

Η Γαλλία καλωσορίζει την BYD Auto για επενδύσεις

Ο Σι Τζινπίνγκ, o Πρόεδρος της Κίνας, επισκέφτηκε επίσημα τη Γαλλία για να έχει επαφές με αξιωματούχους της χώρας. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, η παρουσία ενός αρχηγού κράτους σε μια ξένη χώρα επικυρώνει την υπογραφή συμφωνιών οι οποίες έχουν αποφασιστεί από ομάδες στελεχών των δύο μερών οι οποίες έχουν δουλέψει από κοινού καιρό πριν γι’ αυτόν τον σκοπό.

Το ίδιο έγινε και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Στον τομέα που μας αφορά, οι Γάλλοι πρόκειται να δεχτούν χωρίς πρόβλημα την πρόθεση των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών να επενδύσουν στην ευρωπαϊκή χώρα για την κατασκευή των μοντέλων τους και την πώλησή τους, τόσο εκεί όσο και στη Γηραιά Ήπειρο, γενικότερα.



Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, αυτό ανακοίνωσε ο Μπρουνό Λε Μεγ, ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας, σε συνάντησή του με στελέχη της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Λε Μεγ δήλωσε σχετικά: «Η Γαλλία καλωσορίζει όλα τα μεγάλα έργα βιομηχανικής ανάπτυξης. Η BYD Auto και η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία είναι πολύ ευπρόσδεκτες στη χώρα».

O Γάλλος Υπουργός ανέφερε και το παράδειγμα των Ιαπώνων και συγκεκριμένα της Toyota, η οποία επένδυσε στην κατασκευή εργοστασίου της στην πόλη Valenciennes (βορειοανατολικά της χώρας) για να τους πείσει ότι δεν πρέπει να είναι σκεπτικοί για την έλευση των Κινέζων.



Θυμίζουμε ότι η BYD Auto έχει ανακοινώσει ήδη τη δημιουργία του πρώτου εργοστασίου της στην Ουγγαρία (στην πόλη Szeged) και προγραμματίζει την έναρξη της παραγωγής σε αυτό εντός του 2026.

Σε αυτό, θα κατασκευάζονται 150.000 οχήματα ετησίως αλλά τα στελέχη της κινεζικής εταιρείας θέλουν να διπλασιάσουν τον όγκο παραγωγής -άρα και πωλήσεων- και αναζητούν μέρος για να εγκαταστήσουν και άλλη βιομηχανική μονάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-10 07:00:23

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button