Οικονομία

Η βρετανική οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη ενόψει του ετήσιου προϋπολογισμού

Μετά από δύο συνεχόμενους μήνες χωρίς ανάπτυξη, η οικονομία της Βρετανίας κατέγραψε οριακή άνοδο τον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, η οικονομική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS) που ήταν σύμφωνα με τις προσδοκίες σε δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ οικονομολόγων.

«Αυτό θα δώσει μια έγκαιρη ώθηση στην καγκελάριο εν μέσω ενός σκηνικού αυξανόμενων πιέσεων στις δαπάνες», δήλωσε η Yael Selfin, επικεφαλής οικονομολόγος της KPMG UK, σύμφωνα με το Reuters.

Η οικονομία της Βρετανίας φαίνεται τώρα ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο οικονομικής ανάπτυξης.

Το ONS ανέφερε ότι τα στοιχεία για το ΑΕΠ του Σεπτεμβρίου θα πρέπει να δείξουν πτώση κατά 0,3% έως 0,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα για να δημιουργηθεί μια επίπεδη τριμηνιαία μέτρηση, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν αναθεωρήσεις των υφιστάμενων στοιχείων.

Παράληλλα, άφησε αμετάβλητες τις εκτιμήσεις του για τη μηνιαία ακαθάριστη εγχώρια παραγωγή για τον Ιούλιο και τον Ιούνιο, όταν η οικονομία παρέμεινε στάσιμη.
Ωστόσο, αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη τον Απρίλιο και τον Μάιο, οι οποίες δείχνουν τώρα τιμές -0,1% και +0,2%, σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις 0,0% και +0,4%.

Αξίζει να σημειωθεί πως η στερλίνα παρουσίασε μικρή μεταβολή έναντι του δολαρίου ΗΠΑ μετά τη δημοσίευση των στοιχείων του ONS την Παρασκευή.

Οι επενδυτές προσέθεσαν στα στοιχήματά τους για μείωση των επιτοκίων κατά ένα τέταρτο της μονάδας από την Τράπεζα της Αγγλίας τον Νοέμβριο.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-11 11:22:57

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button