Ελλάδα

Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» την Αθήνα

Ένα πέπλο αφρικανικής σκόνης πνίγει σήμερα την Αθήνα, δημιουργώντας μία αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Όπως θα δείτε και στις παρακάτω εικόνες, η ορατότητα στην πρωτεύουσα είναι περιορισμένη και μετά δυσκολίας μπορεί κάποιος να δει μέχρι τη θάλασσα. Αντίστοιχες εικόνες επικρατούν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία προειδοποίησε πως η αφρικανική σκόνη μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της χώρας, κυρίως μέσω της υποβάθμισης της ποιότητας του αέρα.

Το σκηνικό αυτό θα συνεχιστεί μέχρι σήμερα το βράδυ, ενώ από το πρωί της Τετάρτης η αφρικανική σκόνη θα κατευθυνθεί προς τα ανατολικά ενώ από Πέμπτη και Παρασκευή η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Τρίτη 23/04 εκτός από τις πολύ αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης που θα περιορίζουν την ορατότητα, αναμένεται να εκδηλωθούν και λασποβροχές κυρίως στη βόρεια και δυτική χώρα. Την Τετάρτη 24/04 η στροφή των ανέμων σε δυτικούς θα έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της σκόνης στα Δωδεκάνησα και την προοδευτική απομάκρυνσή της προς τα ανατολικά.

Με κόκκινες αποχρώσεις η συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα κατά τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες της Τρίτης 23/04.

– Με κίτρινες αποχρώσεις οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν λασποβροχές κατά τα ίδια χρονικά διαστήματα.

Φωτογραφία του φαινομένου από το meteo

Δείτε φωτογραφίες από την Αθήνα:

 


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-23 15:20:33

Back to top button