Οικονομία

Η ΑΑΔΕ να διαγράψει άμεσα φόρους και πρόστιμα στους συνταξιούχους

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) με ανακοίνωσή του καλεί την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και ειδικά τον Υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, να αφήσουν τις μισές λύσεις.

Οπως επισημαίνει, «η κυβέρνηση πρέπει να δώσει εντολή στην ΑΑΔΕ και  στις ΔΟΥ να εφαρμόσουν άμεσα τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ 616-617-618/ 2021 και την πρόσφατη ψήφιση τροπολογίας στα άρθρα 74 και 84  του  Κ.Φ.Δ. Ν.5104/ 2024), που αναγνωρίζει πρόδηλα σφάλματα της φορολογικής διοίκησης καθυστερημένα 

Η ΑΑΔΕ εκκαθάρισε σε ένα έτος (Δεκέμβρη 2019 ) και εκπρόθεσμα κοινοποίησε (τον Ιανουάριο του 2020) χρεώνοντας  τους συνταξιούχους. 

Απαιτούμε με ευθύνη της ΑΑΔΕ και εντολή της, στις κατά τόπους ΔΟΥ,  να γίνουν οι εξής ενέργειες προς τους συνταξιούχους στους οποίους χρέωσε χιλιάδες ευρώ που έφταναν έως και τις 23.000, για αναδρομικά παρελθόντων ετών, που προέκυψαν από την καθυστερημένη έκδοση απονομής συντάξεων που έφτασε έως και τα πέντε έτη, χωρίς την ευθύνη των συνταξιούχων. 

Εντολή για ενέργειες στις αρμόδιες ΔΟΥ: 

  • Να διαγραφούν φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις, που παράνομα έχουν εγγραφεί στις σελίδες χιλιάδων συνταξιούχων στο Taxis net. Η διαγραφή να γίνει αναδρομικά, και να αφορά την τελευταία δεκαετία.
  • Σε όσους έχουν καταβάλει το σύνολο της παράνομης οφειλής, να διαγράψουν τα ποσά που καταβλήθηκαν και να επιστραφούν τα χρήματα στους δικαιούχους
  • Σε όσους έχουν κάνει ρύθμιση και καταβάλλουν τις αναλογούσες δόσεις, να σταματήσει η ρύθμιση και να επιστραφούν τα χρήματα στους δικαιούχους.
  • Σε όσους δεν είχαν την δυνατότητα να ενταχθούν σε κάποια ρύθμιση και έχουν αφήσει φόρους, πρόστιμα και προσαυξήσεις να διογκωθούν, να διαγραφούν τα ποσά που οφείλονται. 

Κύριε Μητσοτάκη, κύριε Χατζηδάκη

Αν το κράτος είχε εκδώσει τις αποφάσεις συνταξιοδότησης μέσα σε ένα μήνα ως όφειλε δεν θα είχε δημιουργηθεί αυτό το θέμα.

Εφόσον δημιουργήθηκε,  οφείλει η ΔΟΥ από μόνη της να κάνει ανά έτος εκκαθάριση χωρίς τα πρόστιμα και προσαυξήσεις σε συνεννόηση με τα ταμεία.

Σταματήστε να κοροϊδεύετε  τους συνταξιούχους που η Κυβέρνηση:

  1. Παραβίασε τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.
  2. Αλλοίωσε τους πίνακες σελίδων του Taxis net των συνταξιούχων.
  3. Μετέφερε αναδρομικά του 2000 – 2014 στις δηλώσεις του 2015 (χρήση 2014) και έκανε παράνομη οίκοθεν εκκαθάριση (κάλεσμα φορολογούμενου για ενημέρωση στις ΔΟΥ).
  1. Απέστειλε χρεωστικά υπηρεσιακά σημειώματα (ραβασάκια) το 2020 στους συνταξιούχους, άλλα «παραγεγραμμένα» και άλλα φουσκωμένα με φόρους, πρόστιμα και προσαυξήσεις.
  1. Το 2021, μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ (616-617-618), αποδέχτηκε την παρανομία του και διέγραψε ποσά από 1.840 συνταξιούχους, μετά από αιτήσεις και ενδικοφανείς προσφυγές που συνέταξε και υπέβαλε το ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ. Ύστερα από λίγο καιρό όμως, σταμάτησε την αποδοχή και στέλνει τους υπόλοιπους προσφυγέντες στα «διοικητικά δικαστήρια».

Κύριε Μητσοτάκη, Κύριε Χατζηδάκη 

Εκτός από τις αποφάσεις του ΣτΕ (616-617-618), πρόσφατα ψηφίσατε τροπολογία ΚΦΔ Ν.5104/ 2024, που αποδέχεται τα λάθη της διοίκησης.

Απαιτούμε να δώσετε εντολή στην ΑΑΔΕ να σταματήσει την παράνομη δράση της εις βάρος φτωχών και ανήμπορων συνταξιούχων. Να εφαρμόσει επιτέλους, τους Νόμους που ψηφίζει η Πολιτεία και τις αποφάσεις των Ανώτατων Δικαστηρίων. 

Να διαγράψει τους φόρους, τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις των παραπάνω περιπτώσεων, σε συνταξιούχους που ενέπλεξε, από τους πίνακες του Taxis net! 

Να επιστρέψει τα χρήματα σε όσους πλήρωσαν στο σύνολο την παράνομη οφειλή, αλλά και σε εκείνους που βρίσκονται σε ρύθμιση και την εξυπηρετούν.

Η ΑΑΔΕ γνωρίζει τα στοιχεία όλων.

Το ΕΝΔΙΣΥ καλεί όλους τους συνταξιούχους, που έχουν υποστεί κάποια από τις ανωτέρω ποινές, να προσέλθουν ή να επικοινωνήσουν με το Δίκτυο για να ενημερωθούν για τις αναγκαίες ενέργειες που πρέπει  να προβούν για τη δικαίωσή τους».

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-26 13:19:30

Back to top button