Αθλητικά

Η Έβερτον αλλάζει εποχή – Το Friedkin Group αγοράζει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας

Η Έβερτον θα περάσει σε νέα εποχή, καθώς η ομάδα της Premier League ανακοίνωσε ότι το «Friedkin Group» θα αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του συλλόγου.

Αλλάζει σελίδα η Έβερτον. Οι μπλε του Λίβερπουλ οι οποίοι τα τελευταία χρόνια δεν διανύουν και την καλύτερη περίοδο της ιστορίας τους, πλέον θα έχουν νέα ιδιοκτησία, καθώς το «Friedkin Group» θα αγοράσει το 94% των μετοχών της ομάδας, με το κόστος να φτάνει τα 600 εκατομμύρια ευρώ!

Με αυτό τον τρόπο η Έβερτον ευελπιστεί με την κατασκευή του νέου της ποδοσφαιρικού γηπέδου και την αλλαγή στην ιδιοκτησία του συλλόγου, να καταφέρει να επανέλθει στην ελιτ του αγγλικού ποδοσφαίρου, από την οποία απέχει εδώ και δεκαετίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το «Friedkin Group» έχει στην κατοχή του και την Ρόμα, με τον κολοσσό ο οποίος έχει έδρα τις ΗΠΑ, να επενδύει και στην Premier League.

«Η Blue Heaven Holdings και ο Όμιλος Friedkin επιβεβαιώνουν ότι έχουν καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με τους όρους της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Blue Heaven Holdings στην Everton Football Club. Η συναλλαγή υπόκειται σε ρυθμιστική έγκριση, μεταξύ άλλων από την Premier League, την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την Αρχή Οικονομικής Συμπεριφοράς»

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καταλήξουμε σε συμφωνία για να γίνουμε θεματοφύλακες αυτού του εμβληματικού ποδοσφαιρικού συλλόγου. Είμαστε επικεντρωμένοι στην εξασφάλιση των απαραίτητων εγκρίσεων για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Ανυπομονούμε να προσφέρουμε σταθερότητα στον σύλλογο και να μοιραστούμε το όραμά μας για το μέλλον του, συμπεριλαμβανομένης της ολοκλήρωσης του νέου σταδίου της Έβερτον στο “Bramley-Moore Dock” του Λίβερπουλ» δήλωσε εκπρόσωπος του ομίλου.

Ο ιδιοκτήτης του group Νταν Φρίντκιν, έχει περιουσία 5,7 δισεκατομμυρίων λιρών σύμφωνα με το Forbes.

 

To άρθρο Η Έβερτον αλλάζει εποχή – Το Friedkin Group αγοράζει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-23 17:04:21

Back to top button