Ελλάδα

Η Άμεση Δράση και πάλι στους δρόμους – Ο ρόλος της θρυλικής ομάδας «Ζήτα»

Εξορμήσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σε σημεία όπου παρατηρείται αυξημένη εγκληματικότητα, έχει ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες η Άμεση Δράση.

Περιπολικά, μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ αλλά και της «Ζήτα» που για πολλά χρόνια ήταν «εξαφανισμένη» από την… εμφανή αστυνόμευση, παρά το γεγονός ότι διαθέτει εξαιρετικά έμπειρο προσωπικό.

Οι αστυνομικοί σταματούν και ελέγχουν εκατοντάδες άτομα και αυτοκίνητα, κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες, όταν οι πολίτες κυκλοφορούν ακόμα στους δρόμους.

Την εβδομάδα από 14 έως 20 Οκτωβρίου 2024 τέτοιου είδους εξορμήσεις έγιναν σε Αιγάλεω, Άγιο Παντελεήμονα, Καλλιθέα, Νίκαια, Κορυδαλλό, Πειραιά και Σαλαμίνα.

Οι επιτελείς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της δραστηριότητας:

Συγκεκριμένα, έγιναν:

-32 συλλήψεις για αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας, παραβάσεις των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων, ενδοοικογενειακής βίας, προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, για διωκτικά έγγραφα κ.α.,
-36 προσαγωγές,
-1.132 έλεγχοι ατόμων
-824 έλεγχοι οχημάτων,
-516 βεβαιώσεις κυκλοφοριακών παραβάσεων και
– αφαίρεση 22 αδειών ικανότητας οδήγησης και 25 αδειών κυκλοφορίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα σημεία στα οποία γίνονται οι έλεγχοι δεν είναι τα ίδια αλλά συνεχώς αλλάζουν για να μην είναι γνωστά στους παραβάτες ώστε να τα αποφεύγουν ενώ δεν θα σταματήσουν.

Τα μπλόκα στήνονται ανάλογα με τα περιστατικά εγκληματικότητας που καταγράφονται μιας και οι αστυνομικοί της λεγόμενης «αιχμής του δόρατος» είναι οι πρώτοι που φτάνουν στις κλήσεις των πολιτών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Άμεση Δράση είναι η υπηρεσία που έχει τις περισσότερες συλλήψεις κατά την διάρκεια τυχαίων ελέγχων.

Δείτε βίντεο:

 


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-21 16:48:00

Back to top button