Ελλάδα

ΗΣΑΠ: Ακινητοποίηση συρμών λόγω φωτιάς – Επιβάτες αποχώρησαν περπατώντας στις ράγες

Φωτιά σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στις γραμμές του ΗΣΑΠ, κοντά στον σταθμό «Νερατζιώτισσα», με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση συρμών, οι οποίοι χρειάστηκε να εκκενωθούν, και την αναστάτωση των επιβατών.

Χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες και τα βίντεο που ανέβηκαν στα social media, δείχνοντας επιβάτες να απομακρύνονται από ακινητοποιημένη αμαξοστοιχία και να μεταβαίνουν πεζή, από τις ράγες, στον σταθμό «Ειρήνη».

Σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό η ΣΤΑ.ΣΥ διευκρίνισε το ίδιο απόγευμα πως «η φωτιά δεν εκδηλώθηκε σε συρμό», ωστόσο δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Οπως ενημέρωσε η εταιρεία:

«Σε ακινητοποιημένο συρμό μεταξύ των σταθμών Νεραντζιώτισσα και Ειρήνη, που ανέμενε την πράσινη ένδειξη σε φωτόσημο, για να εκκινήσει, επιβάτες τράβηξαν τον μοχλό ασφαλείας πόρτας, όταν αντιλήφθηκαν καπνό πλησίον του δικτύου. Ο οδηγός, όπως προβλέπει το Πρωτόκολλο Ασφαλείας, διέκοψε τη ρευματοδότηση της Γραμμής σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου, έκανε χρήση του πυροσβεστήρα που διαθέτει ο συρμός και βοήθησε στην εκκένωση των επιβατών προς τον πλησιέστερο σταθμό. Παράλληλα, συρμός που κινούνταν στον αντίθετο ρεύμα ακινητοποιήθηκε, λόγω της διακοπής ρευματοδότησης της Γραμμής και εκκενώθηκε και αυτός.

Διευκρινίζεται, πως η φωτιά δεν εκδηλώθηκε σε συρμό. Ο συρμός μετακινήθηκε από το σημείο, χωρίς να εμφανίζει ορατές ζημιές και θα ελεγχθεί περαιτέρω στην επισκευαστική βάση της ΣΤΑ.ΣΥ»

Φως στα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς αναμενόταν να ρίξει η έρευνα της Πυροσβεστικής.

Επισημαίνεται πως προσωρινά η κυκλοφορία στη «Γραμμή 1» διεξαγόταν στο τμήμα Πειραιάς – Ειρήνη – Πειραιάς, ωστόσο το βράδυ είχε αποκατασταθεί (Πειραιάς – Κηφισιά – Πειραιάς).

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-25 20:00:25

Back to top button