Κόσμος

ΗΠΑ: Φανερές οι ελλείψεις της Μυστικής Υπηρεσίας

Ο Γκουίντο Ολίμπιο της Corriere della Sera, εξειδικευμένος στα ρεπορτάζ ασφαλείας, έγραψε ότι η αμερικανική υπηρεσία Secret Service, που είναι ο αρμόδιος φορέας για την προστασία διαφόρων προσωπικοτήτων και των προέδρων, παλαιών και εν ενεργεία, έχει προβλήματα και δεν τα κρύβει.

Ο Ρόνανλντ Ρόου «σφιγμένος» μετά τη δεύτερη απόπειρα κατά του Τραμπ (REUTERS/Marco Bello)

Ο διευθυντής της, Ρόνανλντ Ρόου, τα είπε όλα σε συνέντευξή του στην Washington Post. Υπογράμμισε τις εμφανείς δυσκολίες της υπηρεσίας του –οι οποίες φάνηκαν στις δύο απόπειρες δολοφονίας του Τραμπ– και δήλωσε απερίφραστα ότι δεν είναι 100% εγγυημένη η ασφάλεια αυτών των προσώπων.

Η υπηρεσία του, είπε, έχει μπάτζετ 3 δισ. δολάρια, ωστόσο αυτά τα λεφτά δεν επαρκούν σε σχέση με τις ανάγκες της. Τι θέλουν οι πράκτορες; «Χρειαζόμαστε περισσότερα τεθωρακισμένα οχήματα, περισσότερες ομάδες αντιμετώπισης ελευθέρων σκοπευτών, τεχνολογικό υλικό, αλεξίσφαιρα αξεσουάρ, εργαλεία επικοινωνίας».

Κατά τον Ολίμπιο, άλλοι 400 πράκτορες αναμένεται να προσληφθούν στη Secret Service, ώστε η υπηρεσία να έχει μεγαλύτερη ικανότητα ανάπτυξης στο πεδίο. Διότι «υπάρχουν πολλοί αντίπαλοι, όπως είναι η εγχώρια και η διεθνής τρομοκρατία, οι ‘‘μοναχικοί λύκοι’’, οι ασταθείς άνθρωποι και η αδιάκοπη ροή των απειλών».

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-21 11:42:26

Back to top button