Κόσμος

ΗΠΑ: Ο 14χρονος δολοφόνος της Τζόρτζια θαύμαζε τον μακελάρη της Φλόριντα

Νέα στοιχεία για την υπόθεση των προσφάτων δολοφονιών σε σχολείο της Τζόρτζια έδωσε ο Γκουίντο Ολίμπιο της Corriere della Sera. Σύμφωνα με αυτά, ορισμένοι αμερικανοί έφηβοι λατρεύουν τους μακελάρηδες και μιμούνται τις απεχθείς πράξεις τους, ενώ οι γονείς τους δεν αντιλαμβάνονται τίποτε, ακόμη και αν δεν αδιαφορούν πλήρως για την ανατροφή των τέκνων τους. Ας θυμηθούμε τα γεγονότα.

Στις 4 Σεπτεμβρίου σε ένα σχολείο κοντά στην Ατλάντα ο 14χρονος Κολτ Γκρέι σκότωσε δύο συμμαθητές και δύο καθηγητές του με ένα όπλο που του είχε δωρίσει τα Χριστούγεννα ο πατέρας του, για να γιορτάσει η οικογένεια τη γέννηση του Κυρίου… Οι ανακρίσεις που ακολούθησαν τη σφαγή φανέρωσαν ότι ο έφηβος είχε φτιάξει μέσα στην κρεβατοκάμαρά του έναν λατρευτικό βωμό για έναν δολοφόνο.

Τον βωμό τον είχε αφιερώσει στη ζωή και στη δράση του Νίκολας Κρουζ, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2018 είχε σκοτώσει 17 άτομα σε ένα σχολείο της Φλόριντα. Ο Γκρέι θαύμαζε και ζήλευε την αποτρόπαιη «δόξα» του Κρουζ. Μάλιστα η συγκεκριμένη σφαγή στη Φλόριντα τον είχε μαγέψει, είχε γίνει σημείο αναφοράς και για τη δική του μετέπειτα δράση: ο πιτσιρίκος βάδιζε στην πεπατημένη των μιμητών.

Ο πατέρας του αγοριού, ο οποίος κρατείται, είχε δει τον βωμό αλλά δεν έδωσε σημασία. Οι αστυνομικοί τον ρώτησαν γιατί δεν ενδιαφέρθηκε, για να λάβουν την απάντηση ότι δεν γνώριζε ποιος ήταν ο Κρουζ. Στα σημειωματάρια του μικρού Γκρέι, που οι αστυνομικοί βρήκαν δίπλα στον βωμό και τα μελέτησαν, εντοπίστηκαν τα αποδεικτικά στοιχεία της προμελέτης του μαζικού εγκλήματος.

Υπήρχε σχεδιάγραμμα του σχολείου, των διαδρόμων και των τάξεων, και ένας υπολογισμός για το πού ακριβώς θα μπορούσε να προκαλέσει τα περισσότερα θύματα ανοίγοντας πυρ. Μια συγκεκριμένη τάση επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία αυτά, σχολίασε ο Ολίμπιο: οι νεαροί άγγελοι του θανάτου με τα πολεμικά τυφέκια επιδιώκουν να γίνονται όλο και πιο θανατηφόροι, έτσι δεν αφήνουν τίποτε στην τύχη.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-18 12:20:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button