Ελλάδα

Ηλεκτρονικό έγκλημα: Έρευνα για τις απειλές στις δράστιδες της Γλυφάδας μέσω TikTok

Σοκ προκαλούν βίντεο που έχουν ανεβάσει ανήλικοι στο TikTok μέσω των οποίων εξαπολύουν απειλές προς τις δράστιδες του ξυλοδαρμού της 14χρονης στην Γλυφάδα. Συμμαθητές αλλά και παιδιά από όλη την χώρα κάνουν λόγο για εκδίκηση την οποία θα επιχειρήσουν να πάρουν ενώ δημοσιοποιούν ονόματα, τηλέφωνα και διευθύνσεις των κοριτσιών καλώντας σε συντονισμένη επίθεση εναντίον τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, τα εν λόγω βίντεο έχουν περιέλθει στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα για την ταυτοποίηση των ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό, καθώς και για την αποκάλυψη των στοιχείων των διαχειριστών των προφίλ που σχετίζονται με τις αναρτήσεις.

Όπως έγινε γνωστό, τα ευρήματα της έρευνας διαβιβάζονται στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ενημέρωσης της πλατφόρμας, με σκοπό την αφαίρεση των εν λόγω βίντεο.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Αναφορικά με την υπόθεση βιαιοπραγίας σε βάρος 14χρονης, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν περιέλθει διάφορα βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τα βίντεο αυτά παραβιάζουν τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων, ενώ παράλληλα έχουν περιεχόμενο που ενθαρρύνει πράξεις βίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ασυτνομία.

«Στο πλαίσιο αυτό, έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα για την ταυτοποίηση των ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό, καθώς και για την αποκάλυψη των στοιχείων των διαχειριστών των προφίλ που σχετίζονται με τις αναρτήσεις. Τα ευρήματα της έρευνας διαβιβάζονται στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ενημέρωσης της πλατφόρμας, με σκοπό την αφαίρεση των εν λόγω βίντεο».

Σοκάρουν οι απειλές των ανηλίκων: «Από Δευτέρα θα έχεις 300 άτομα έξω από το σχολείο»

Τις τελευταίες ημέρες όλο και πληθαίνουν οι αναρτήσεις με τους ανήλικους που δηλώνουν πως έχουν βρει που μένουν οι τρεις κοπέλες με ορισμένους μάλιστα να ανεβάζουν βίντεο στα οποία ισχυρίζονται πως είναι έξω από το σπίτι τους.

«Πηγαίνετε και κάψτε της το σπίτι», «Πώς νιώθεις που σε ψάχνει όλη η Ελλάδα», «Μάθαμε που μένει και πάμε για έκπληξη», «Από Δευτέρα θα έχεις 300 άτομα έξω από το σχολείο», είναι μόνο μερικές από τις φράσεις που βλέπουμε γραμμένες στις αναρτήσεις οι οποίες συνοδεύονται με τις φωτογραφίες και τα προσωπικά στοιχεία των κοριτσιών. Mάλιστα, ορισμένοι ισχυρίζονται πως εντόπισαν και ξυλοκόπησαν μια από τις δράστιδες.

Δείτε στιγμιότυπα από τα βίντεο:

Εκτός ελέγχου η κατάσταση με την βία ανηλίκων

Με τα περιστατικά βίας ανηλίκων να πληθαίνουν καθημερινά, η επέμβαση της πολιτείας κρίνεται κάτι περισσότερο από αναγκαία. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται αυστηροποίηση των ποινών για τους ανήλικους παραβάτες και τους γονείς τους ενώ όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, αναμένεται αυστηρότερη ποινική μεταχείριση της οπλοκατοχής, ειδικά στους νέους.

 


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-30 14:06:06

Back to top button