Πολιτική

Ζήτησαν από τον Κασσελάκη να πάρει πίσω το εξώδικο και δεν το παίρνει – 30 λεπτά η συνάντηση με Πολάκη

Δεν παίρνει πίσω το εξώδικο ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ έρευνα για τη διαρροή του πόθεν έσχες του.

«Δεν θα ταλαιπωρήσω νομικά το κόμμα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για το πολυσυζητημένο εξώδικο, εξερχόμενος από τη συνάντηση με τον Παύλο Πολάκη στην Κουμουνδούρου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι της Πέμπτης (10.10.24), η οποία διήρκησε 30 λεπτά. 

«Με λυπεί η απουσία των άλλων που έχουν δηλώσει πρόθεση για υποψηφιότητα, έπρεπε να ήμασταν όλοι εδώ, χωρίς προϋποθέσεις και επίσης στη διεξαγωγή ενός Συνεδρίου που πρέπει να γίνει στην ώρα του και να χωρά όλους, χωρίς επιλεκτική μεταχείριση», τόνισε ο κ. Κασσελάκης, τη στιγμή που στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο κ. Πολάκης για τους υποψήφιους προέδρους μόλις χθες, δεν ανταποκρίθηκαν οι κκ. Φάμελλος, Φαραντούρης και Γκλέτσος. 

Αναφορικά με το εξώδικο, ο ίδιος είπε: «Είναι σημαντικό να προβεί η γραμματεία σε έρευνα για τη διαρροή, ήταν μια επιλεκτική διαρροή στοιχείων πόθεν έσχες.

Δεν έχω θέμα με επιθέσεις, αλλά υπάρχουν μερικές φορές που κάποιοι πρέπει να θέσουν κάποια όρια. Δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσω νομικά το κόμμα, θα ήταν καλό να προβεί σε μια έρευνα».

Υπενθυμίζεται ότι για τη σύσκεψη αυτή προκλήθηκε έντονο παρασκήνιο, καθώς αρχικά υπήρξε η εντύπωση ότι θα γίνει, ενώ λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι οι τρεις από τους πέντε υποψηφίους δεν θα μετείχαν στη συνάντηση.

Όπως ανέφεραν κύκλοι των υποψηφίων με δεδομένο ότι εκκρεμεί η ΚΕ στην οποία θα συζητηθεί το θέμα Κασσελάκη δεν θα μπορούσε να κλειστεί ένα τέτοιο ραντεβού.

Όπως έλεγαν, μάλιστα, στελέχη της Κουμουνδούρου η σύσκεψη αυτή θα μπορούσε να δημιουργηθεί μόνο με πρωτοβουλία της Πολιτικής Γραμματείας και όχι με πρωτοβουλία ενός υποψηφίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Πολάκης δήλωσε ότι ζήτησε κι ο ίδιος από τον κ. Κασσελάκη να αποσύρει το εξώδικο, αλλά εκείνος δεν υποχωρεί.  «Ήρθα στην ώρα μου, τίμησα αυτά που είχα πει, προσπάθησα  να προσφέρω στην πορεία προς το Συνέδριο.

Οι συνυποψήφιοι μου έθεταν ως προϋπόθεση την απόσυρση του εξώδικου. Το ίδιο έκανα κι εγώ. Όπως καταδίκασα την επιλεκτική διαρροή, που δεν έχει πια  κανένα νόημα γιατί και τα 5 είναι δημόσια».

«Είπα και εγώ στον Κασσελάκη να το αποσύρει. Δήλωσε ότι δεν θα το κάνει. Είπε ότι δεν θα προχωρήσει σε δικαστικές διώξεις είναι και αυτό ένα προχώρημα».

 

«Με βάση αυτά, ήταν δεδομένο ότι δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην επί της ουσίας συζήτηση. Αποχώρησε. Ο Φάμελλος δεν ήρθε και αυτός είχε βάλει το ζήτημα της απόσυρσης του εξώδικου».

«Εγώ έχω να πω ότι το πολιτικό σχέδιο για έναν ΣΥΡΙΖΑ του 5% που θα ασχολείται με τα δικαιώματα ή ενός που θα γίνει προσαρτήματα μιας κυβέρνησης, δεν με αφορά και δεν πρόκειται να υπάρξει». 

To άρθρο Ζήτησαν από τον Κασσελάκη να πάρει πίσω το εξώδικο και δεν το παίρνει – 30 λεπτά η συνάντηση με Πολάκη δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-10 12:43:46

Back to top button