Αθλητικά

Εuro 2024: Σκληρή κριτική του ιταλικού Τύπου στην «Σκουάντρα Ατζούρα» για τον αποκλεισμό από την διοργάνωση

Ο αποκλεισμός της Εθνικής Ιταλίας από το Euro 2024 είχε ως αποτέλεσμα ο Τύπος της χώρας να ασκήσει έντονη κριτική στον Λουτσιάνο Σπαλέτι και τους ποδοσφαιριστές τους.

Η Ιταλία δεν κατάφερε να φτάσει μακριά στο Euro 2024, με την «Σκουάντρα Ατζούρα» να γνωρίζει τον αποκλεισμό από την Ελβετία στην φάση των «16» της διοργάνωσης.

Η Ιταλία παρότι κάτοχος του τροπαίου δεν έκανε καλές εμφανίσεις, με το σύνολο του Λουτσιάνο Σπαλέτι να απογοητεύει με την απόδοση της στα γήπεδα της Γερμανίας.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα ο ιταλικός Τύπος την επομένη του αποκλεισμού να ασκήσει αρκετά σκληρή κριτική 

«Αποκλεισμένοι και ντροπιασμένοι στους “16” από την Ελβετία. Ντροπιαστική εμφάνιση από την εθνική ομάδα.
Κουρασμένη και μπερδεμένη η “σκουάντρα ατζούρα”. Μια ακόμη μαύρη σελίδα για το ποδόσφαιρό μας. Θα πρέπει να αρχίσουμε από το μηδέν. Ο Σπαλέτι απέτυχε.

Μαζί με τον Γκραβίνα είναι στο επίκεντρο της κριτικής» αναφέρει η Gazzetta dell Sport.

«Ντροπή!

Πιάσαμε πάτο στο Βερολίνο. Καταστροφή για την Ιταλία, η Ελβετία μάς πέταξε έξω από το Euro», ενώ η Tuttosport συνεχίζει: «Εθνική αποτυχία!

Σκληρό μάθημα από την Ελβετία και έξω από το Euro!

Όλο το σύστημα χρειάζεται αλλαγή! Μετά την απουσία από δύο σερί Μουντιάλ, η νέα αυτή αποτυχία έρχεται για να αναδείξει την κρίση που είχε καμουφλάρει η κατάκτηση του Euro το 2021.

Το μέλλον είναι κατάμαυρο για την Ιταλία. Όλοι είναι υπό αμφισβήτηση» αναφέρει η Corriere dello Sport.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο προβληματισμός στις τάξεις της Ιταλίας είναι έντονος, καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας έχει αποτύχει να συμμετάσχει στις δυο τελικές φάσεις Μουντιάλ, με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι να μην έχει καταφέρει να αλλάξει το κλίμα μετά την αποχώρηση του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

To άρθρο Εuro 2024: Σκληρή κριτική του ιταλικού Τύπου στην «Σκουάντρα Ατζούρα» για τον αποκλεισμό από την διοργάνωση δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-30 11:56:16

Back to top button