Αθλητικά

Εuro 2024: Η τριάρα της Ισπανίας απέναντι στην Κροατία και η δύσκολη ανατροπή της Ιταλίας απέναντι στην Αλβανία

Η δεύτερη μέρα του Euro 2024 περιελάβανε πολλά γκολ (16 στο σύνολο), με τα φαβορί εύκολα ή δύσκολα να παίρνουν νίκες και να ξεκινούν με το δεξί την διοργάνωση.

Το Euro 2024 έχει ξεκινήσει με πολύ όμορφο τρόπο για τους τηλεθεατές, καθώς στις πρώτες δυο ημέρες του έχουν σημειωθεί πολλά γκολ, ενώ το θέαμα και οι φάσεις σε κάθε αγώνα είναι μεγάλο.

Προς το παρών δεν έχει σημειωθεί κάποια έκπληξη, ωστόσο η αλήθεια είναι πως βρισκόμαστε ακόμα πολύ νωρίς.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι η Ελβετία ήταν ανώτερη από την Ουγγαρία και έφτασε σε μια σχετική εύκολη νίκη με 3-1 σκορ, δείχνοντας με το καλημέρα ότι θα αποτελέσει τις μια από τις δυο ομάδες που θα προκριθούν από τον πρώτο όμιλο.

Οι Ελβετοί κυριάρχησαν από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα πήραν μια νίκη, με την οποία έβαλαν τις βάσεις πρόκρισης για τα νοκ – άουτ της διοργάνωσης.

O Ντουά στο 12΄, ο Άμπισερ στο 45΄και ο Εμπολό στο 90+3 σημείωσαν τα γκολ της Ελβετίας, με την Ουγγαρία να μειώνει προσωρινά το σκορ χάρη στο τέρμα του Βάργκα στο 66΄.

Στον δεύτερο όμιλο η Ισπανία έδειξε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι τις διαθέσεις της, με τους «φούριας ρόχας» να τιμωρούν την αναποτελεσματικότητα της Κροατίας και με μια πολύ καλή εμφάνιση να κερδίζουν 3-0.

Ο Μοράτα με όμορφο πλασέ στο 29΄έκανε το 1-0, με τον Φαμπιάν Ρουίθ στο 32΄να να διπλασιάζει τα τέρματα των Ισπανών.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον Ντάνι Καρβαχάλ στο 45+2΄, με το 3-0 από το πρώτο μέρος να μένει αμετάβλητο.

Το σύνολο του Ντε Λα Φουέντε έδειξε πως μπορεί να μην διαθέτει ένα ρόστερ από «μεγάλα» ονόματα, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές της Ισπανίας βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και διαθέτουν «πλούσιο» ταλέντο.

Αντίθετα οι αρκετά καταπονημένοι Κροάτες καλούνται να αλλάξουν αρκετά πράγματα, εάν θέλουν να έχουν ψηλές βλέψεις για το τουρνουά.

Από την πλευρά της η Ιταλία, παρά το αρχικό σοκ, εν τέλη κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αλβανίας.

Οι Ιταλοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις από το πρώτο λεπτό, ωστόσο ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση και έστω και δύσκολα μπόρεσαν να πάρουν το τρίποντο με την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου.

Το σκορ «άνοιξε» στα 23 δευτερόλεπτα ο Νεντίμ Μπαϊράμι, με τον ίδιο μάλιστα να πετυχαίνει το πιο γρήγορο γκολ σε τελική φάση Euro.

Από πλευράς Ιταλίας οι παίκτες που υπέγραψαν την ανατροπή δεν ήταν άλλοι από τους Μπαστόνι (11΄) και Μπαρέλα (16΄) με την αναμέτρηση να έχει λιγοστές φάσεις, πολλές δυνατές μονομαχίες και ελάχιστο ρυθμό.

Με αυτό τον τρόπο οι Ιταλοί που είναι και οι κάτοχοι του τροπαίου πήραν μια σημαντική νίκη και πλέον επικεντρώνονται στην πρόκριση για την επόμενη φάση του Euro.

Tα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββάτου (15/06/24)

Ουγγαρία – Ελβετία 1-3

Ισπανία – Κροατία 3-0

Ιταλία – Αλβανία 2-1

To άρθρο Εuro 2024: Η τριάρα της Ισπανίας απέναντι στην Κροατία και η δύσκολη ανατροπή της Ιταλίας απέναντι στην Αλβανία δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-16 06:30:29

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button