Ελλάδα

Εύβοια: Υπό έλεγχο η φωτιά στη Νέα Αρτάκη – Για εμπρησμό κάνει λόγο ο Δήμαρχος

Οριοθετήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (25/6), η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας. Η φωτιά ξέσπασε πολύ κοντά σε οικισμούς και «απείλησε» σπίτια στην περιοχή με αρκετούς κατοίκους να αποχωρούν μετά από μήνυμα του 112.

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκτασηστη περιοχή Κοντοδεσπότι του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων. Κάτοικοι και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων τέθηκαν σε συναγερμό, ωστόσο επίγειες και εναέριες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά μέσα σε λίγες ώρες.

Ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, μιλώντας στο EviaZoom.gr τόνισε τα εξής: «Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο με την συνεργασία όλων, με τα εναέρια που έπεσαν γρήγορα, τις επίγειες δυνάμεις τις οποίες ευχαριστώ και συντονισμένα σώθηκαν επιχειρήσεις, αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στο πρανές κάτι που προβληματίζει όλους μας… Εγώ δεν μπορώ να θεωρήσω τυχαίο ότι συνέχεια στο Κοντοδεσπότι συμβαίνει αυτό. Δεν είναι δυνατόν κάθε χρόνο να συμβαίνει στα ίδια σημεία περίπου ή στον ίδιο άξονα».




Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-25 17:30:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button