Έξυπνα Tips

Επωφεληθείτε από Αυτό το Tip με τα Λαχανικάspirossoulis.com – eportal

Η μηδενική σπατάλη (zero waste) στην κουζίνα μας βοηθά να προστατεύσουμε τον πλανήτη, να εξοικονομήσουμε χρήματα και φυσικά να τρώμε πιο υγιεινά. Μια καλή αρχή είναι να ξεκινήσουμε από πράγματα που καταναλώνουμε καθημερινά όπως είναι τα λαχανικά. Συνήθως όταν προετοιμάζουμε για το φαγητό ή τις σαλάτες, κόβουμε και πετάμε τα κοτσάνια στα σκουπίδια. Λίγοι γνωρίζουν όμως ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε ακόμα και αυτά προς όφελός μας. Αντί να τα πετάξετε χρησιμοποιήστε τα για να φτιάξετε νόστιμο ζωμό με μηδέν συντηρητικά και να γλιτώσετε περιττά έξοδα στο σούπερ μάρκετ.

Δείτε το πανεύκολο tip που θα αναβαθμίσει τη μαγειρική σας και συνεπώς τη διατροφή σας και το πορτοφόλι σας με μία κίνηση.

Τι πιο υγιεινό από το να φτιάξετε μόνοι σας τον ζωμό λαχανικών σας.

Οι ζωμοί λαχανικών είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αξιοποιήσετε τα φλούδια, τα κοτσάνια και τις άκρες των λαχανικών που συνήθως πετάτε. Αυτά τα μέρη των λαχανικών είναι γεμάτα γεύση και θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βελτιώσουν τις συνταγές σας.

Οδηγίες για την Παρασκευή Ζωμού Λαχανικών

Συλλογή Υλικών:

Μαζέψτε τα φλούδια, τα κοτσάνια και τις άκρες των λαχανικών σας. Αντί να τα πετάτε, τοποθετήστε τα σε ένα σακουλάκι και βάλτε τα στην κατάψυξή σας. Συνεχίστε να προσθέτετε υλικά μέχρι να έχετε μια ικανοποιητική ποσότητα.

Προετοιμασία:

Μόλις μαζέψετε αρκετά υπολείμματα λαχανικών, μεταφέρετέ τα σε μια κατσαρόλα.

Προσθήκη Υλικών:

Προσθέστε μια χούφτα πιπέρι και σκεπάστε τα λαχανικά με νερό.

Μαγείρεμα:

Βράστε τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά για περίπου μία ώρα. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος, μπορείτε να προσθέσετε αλάτι για καλύτερη γεύση.

Σουρώστε και Ψύξτε:

Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τον ζωμό να κρυώσει. Σουρώστε τον ζωμό για να αφαιρέσετε τα στερεά υπολείμματα λαχανικών.

Αποθήκευση και Χρήση:

Ο ζωμός σας είναι έτοιμος! Μπορείτε να τον αποθηκεύσετε στο ψυγείο ή να τον καταψύξετε για μελλοντική χρήση. Χρησιμοποιήστε τον σε συνταγές αντί για νερό για να προσθέσετε επιπλέον γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Οι μεγαλύτεροι μάγειρες στον κόσμο συμφωνούν ότι το μυστικό για να βελτιώσετε τη μαγειρική σας είναι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε σπιτικούς ζωμούς. Ξεκινήστε σήμερα κιόλας και δείτε τη διαφορά που μπορεί να κάνει ένας σπιτικός ζωμός λαχανικών στις συνταγές σας.




Δημοσιεύθηκε 2024-07-26 13:30:58

Back to top button