Οικονομία

Επιχορήγηση 3,55 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις του κλάδου γούνας στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας

Την προκήρυξη της δράσης «Κύκλος 2.Β: Έκτακτη επιχορήγηση σε επιχειρήσεις του κλάδου γούνας που έχουν πληγεί από την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν» ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η ενίσχυση αυτή έρχεται σε συνέχεια της απόφασης που πάρθηκε μετά την ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, στις 21.8.2024 με τους αρμόδιους φορείς, με γνώμονα την στήριξη και την περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρήσεων γούνας. Η επιχορήγηση ανά ωφελούμενη επιχείρηση, θα χορηγηθεί για την παροχή ρευστότητας και την κάλυψη μελλοντικών αγορών πρώτων υλών και λειτουργικών δαπανών.

Φορέας υλοποίησης είναι η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Τομέων Βιομηχανίας, Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή (ΕΥΔΕ-ΒΕΚ) του Υπουργείου Ανάπτυξης που εποπτεύεται από την Γενική Γραμματέα Βιομηχανίας. Η συνολική δημόσια δαπάνη με πόρους του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης – Ε.Π.Α. (Τομεακό Πρόγραμμα Υπουργείου Ανάπτυξης) ανέρχεται σε 3.553.930,03 ευρώ.

Ωφελούμενοι είναι οι επιχειρήσεις του κλάδου, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή και το μέγεθος της επιχείρησης, που νομίμως λειτουργούν και δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και έχουν κάνει έναρξη στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι την 14.03.2022 (ημερομηνία έναρξης των κυρώσεων) και που δεν καλύφθηκαν από προηγούμενες ανάλογες δράσεις / προγράμματα.

Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis), σύμφωνα με την πρόσκληση που υπέγραψε η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας Βίκυ Λοΐζου, ορίζεται η 08.10.2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 με καταληκτική ημερομηνία την 07.11.2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15.00.

Αιτήσεις που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν δύνανται να λάβουν ενίσχυση. Μετά τη λήξη της ημερομηνίας και ώρας της ηλεκτρονικής υποβολής των Αιτήσεων Χρηματοδότησης, δεν γίνεται αποδεκτή καμία υποβολή αίτησης.

Η πρόσκληση της Δράσης θα δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες: https://www.eydevek.gr/ και https://ggb.gr/. Τυχόν ερωτήματα επί της πρόσκλησης μπορούν να διατυπώνονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση kiklos2@mou.gr.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-25 19:39:07

Back to top button