Οικονομία

Επιχειρήσεις: Εγκαινιάστηκε η πλατφόρμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου για εύκολη πρόσβαση στη κρατική χρηματοδότηση

Νέες δυνατότητες σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για άμεση και εύκολη πρόσβαση σε όλες τις πηγές χρηματοδότησης από κρατικές ενισχύσεις προσφέρει η νέα πλατφόρμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ) που εγκαινιάστηκε σήμερα Τρίτη 2 Ιουλίου 2024.

Το νέο εργαλείο, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία του Οικονομικού Επιμελητηρίου με το Υπουργείο Ανάπτυξης, απλοποιεί τις προσβάσεις των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση αλλά και να ρυθμίσουν ευνοϊκά τις όποιες υποχρεώσεις τους.

Η πλατφόρμα του ΟΕΕ χρηματοδοτήθηκε μέσω του ΕΣΠΑ με 1,5 εκατ. ευρώ και σκοπός του είναι να συμβάλλει στη διαφάνεια και στην έμπρακτη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας.

Στα εγκαίνια παρέστη και ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος δήλωσε πως στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι μέσω ενός νέου πληροφοριακού συστήματος, ο χρήστης να λαμβάνει αποτελεσματική και ουσιαστική πληροφόρηση αναφορικά με τις βασικές οικονομικές ρυθμίσεις καθώς και τις δυνατότητες κρατικής ενίσχυσης που αφορούν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Θα παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης σε εξειδικευμένη πληροφόρηση που θα αφορά στα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία σήμερα λόγω του Ταμείου Ανάκαμψης και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών προγραμμάτων είναι πληθώρα.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός εξήγησε πως στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΕΕ, βρίσκονται ενσωματωμένα και εκτεθειμένα, κατά τρόπο απλό, σαφή και εύληπτο, οι βασικές προβλέψεις και προϋποθέσεις του κάθε ενός από την πληθώρα των οικονομικών μέτρων που ισχύουν, αφορούν στις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, και επηρεάζουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Ο κάθε χρήστης θα καθοδηγείται, με απλό τρόπο, σε κάθε μία από τις δράσεις που ενδέχεται να τον αφορούν. Για κάθε ρύθμιση ή δράση (προστασίας δανειοληπτών, εξυγίανσης, δράση κρατικών ενισχύσεων κ.α.) που ο ενδιαφερόμενος διαπιστώνει ότι δυνητικά τον αφορά, μπορεί να κάνει έναν γρήγορο και απλό αλλά πλήρη έλεγχο της δυνατότητας υπαγωγής του σε αυτό.

To άρθρο Επιχειρήσεις: Εγκαινιάστηκε η πλατφόρμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου για εύκολη πρόσβαση στη κρατική χρηματοδότηση δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-02 15:04:15

Back to top button