Οικονομία

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Έγκριση του ενημερωτικού της Attica Bank για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Εγκρίθηκε από το ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς το ενημερωτικό δελτίο της Attica Bank για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά την συνεδρίασή του ΔΣ της ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρείας με την επωνυμία «Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία» για:

  1. τη δημόσια προσφορά και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών των νέων μετοχών της που θα προέλθουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της με καταβολή μετρητών και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων,
  2. τη δημόσια προσφορά των τίτλων κτήσης μετοχών (warrants) με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων της Τράπεζας και
  3. την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών των νέων μετοχών της Τράπεζας που θα εκδοθούν μετά την ενάσκηση των τίτλων κτήσης μετοχών (warrants).

Όπως ανακοίνωσε και η τράπεζα, το ενημερωτικό δελτίο αφορά:

  1. τη δημόσια προσφορά στην Ελληνική Δημοκρατία και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά της Ρυθμιζόμενης Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών έως 359.469.360 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών με δικαίωμα ψήφου και ονομαστική αξία €0,05 κάθε μια, που θα εκδοθούν από την Αttica Bank, στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της κατά ποσό έως €17.973.468 με καταβολή μετρητών με τιμή διάθεσης €1,87 ανά Νέα Κοινή Μετοχή ΑΜΚ και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία 677,4209451157461 Νέες Κοινές Μετοχές ΑΜΚ για κάθε μια παλαιά μετοχή της Αttica Bank, και
  2. τη δημόσια προσφορά έως 359.469.360 τίτλων κτήσεις μετοχών που εκδίδονται από την Αttica Bank και, μετά την ενάσκησή τους από τους κατόχους τους, την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά της Ρυθμιζόμενης Αγοράς Αξιών του Χ.Α. έως 1.258.142.760 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών με δικαίωμα ψήφου και ονομαστική αξία € 0,05 κάθε μία (οι «Μετοχές από την Ενάσκηση των Τίτλων»).

Ως τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των 53.064.387 κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών της Τράπεζας στο Χ.Α. ορίστηκε η 15.10.2024.

Σύμφωνα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα, στις 16 Οκτωβρίου σταματά η διαπραγμάτευση των υφιστάμενων μετοχών πριν το reverse split, ενώ στις 18 Οκτωβρίου πιστώνονται οι νέες μετοχές και τα δικαιώματα προτίμησης, για να επανέλθει στο ταμπλό η μετοχή από 21 Οκτωβρίου.

To άρθρο Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Έγκριση του ενημερωτικού της Attica Bank για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-14 10:58:34

Back to top button