Ελλάδα

Επιστρέφει από την Ερυθρά Θάλασσα η φρεγάτα Ψαρά – Εντός ημερών η αναχώρηση της φρεγάτας Σπέτσαι

Μετά από 97 ημέρες επιστρέφει από την Ερυθρά Θάλασσα η φρεγάτα «Ψάρα» του Πολεμικού Ναυτικού για να δώσει τη σκυτάλη στη φρεγάτα «Σπέτσαι».

Η φρεγάτα «Ψαρά» βρέθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα από τις 24 Ιουνίου στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ» και έγινε το δεύτερο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που συμμετείχε στην επιχείρηση, καταρρίπτοντας drones των Χούθι της Υεμένης και αποτρέποντας μπαράζ επιθέσεων.

Το πλήρωμα αποτελείται από 195 μέλη και από 20 άτομα υποστήριξης του οργανικού ελικοπτέρου Aegean Hawk S-70B, 18 μέλη των «Σκιών του Αιγαίου» – της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Η φρεγάτα «Ψαρά» φέρει το νέο σύστημα anti-drone, το οποίο αναπτύχθηκε στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) ενώ παράλληλα είναι «ενισχυμένη» με αρκετά νέα οπλικά συστήματα συγκριτικά με τις άλλες τρεις φρεγάτες ΜΕΚΟ.

Εντός ημερών η αναχώρηση της φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ

Σε λίγες ημέρες η φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ θα αποπλεύσει από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας με προορισμό την Ερυθρά Θάλασσα.

Πρώτα θα ολοκληρωθούν εργασίες στο πλοίο και εν πλω δοκιμές για το anti drone σύστημα «Κένταυρος» που θα βγει από το ΨΑΡΑ για να τοποθετηθεί στο ΣΠΕΤΣΑΙ.

Οι εργασίες με τις καλωδιώσεις για την υποδοχή του anti drone συστήματος έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται απλά η μεταφορά, σύμφωνα με την ΕΡΤ.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-22 10:31:00

Back to top button