Πολιτική

Επιμένει ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Βλάχος για το θέμα των δανειοληπτών – Καλεί στη Βουλή τον Χατζηδάκη

Με νέα ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την προστασία των δανειοληπτών, επανέρχεται ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος, δηλώνοντας μη ικανοποιημένος από την απάντηση του Κωστή Χατζηδάκη στην προηγούμενη ερώτηση που είχαν υποβάλλει 11 κυβερνητικοί βουλευτές για το ίδιο θέμα.

Μάλιστα, αυτή τη φορά ο βουλευτής, μετέτρεψε την απλή ερώτηση, που προϋποθέτει γραπτή απάντηση από τον εκάστοτε υπουργό στον οποίο απευθύνεται, σε επίκαιρη ερώτηση, ώστε να προσέλθει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο στην Βουλή, ο αρμόδιος υπουργός και εν προκειμένω ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Όπως αναφέρει κ. Βλάχος στο κείμενο της ερώτησής του με θέμα την προστασία των δανειοληπτών, εγγυητών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς τον Κ. Χατζηδάκη, μετά την απάντησή του στην κοινή ερώτηση σχετικά με την προστασία των δανειοληπτών, ερωτήματα που τέθηκαν δεν έλαβαν απάντηση, αλλά δημιουργήθηκαν και, αφού ταυτόχρονα οι βουλευτές γίνονται αποδέκτες νέων αιτημάτων των πολιτών, και κατά τη γνώμη του υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, που θα δίνει απαντήσεις στις απορίες των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Ερωτά κατόπιν, τούτων τον αρμόδιο υπουργό:

  • Πως σχεδιάζει να ρυθμιστούν τα 74 δις κόκκινων δανείων με γρήγορο ρυθμό, ώστε να αποφευχθούν οι μαζικοί πλειστηριασμοί; Υπάρχουν στοιχεία για το πως και σε ποιους μεταβιβάζονται τα ακίνητα, ιδιαίτερα σε εθνικά ευαίσθητες περιοχές;
  • Υπάρχει η βούληση από μέρους του Υπουργείου για νέες παρεμβάσεις προκειμένου να επιτευχθεί ισορροπία και δικαιοσύνη μεταξύ Τραπεζών – Funds και δανειοληπτών κλείνοντας οριστικά ένα κρίσιμο κοινωνικό και οικονομικό θέμα που άνοιξε η κρίση με ευθύνη και των δυο πλευρών;




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-03 14:56:51

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button