Auto

Επεκτείνεται η συνεργασία των ομίλων Volkswagen και SAIC

Οι γραφειοκράτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφασίζουν για την εφαρμογή της πολιτικής και σε ό,τι αφορά στις εμπορικές σχέσεις της με την Κίνα. Οι άνθρωποι των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών προσπαθούν να ακολουθήσουν μια πολιτική ανάπτυξής τους υπό το νέο πλαίσιο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Όμιλος Volkswagen συμφώνησε με τον SAIC να εξελίξει και να κατασκευάσει στη Κίνα τρία καινούργια μοντέλα με σύστημα Plug-in Hybrid και δύο νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

Θυμίζουμε ότι οι δύο εταιρείες έχουν ιδρύσει τη SAIC Volkswagen Automotive, όπως ονομάζεται πλέον η κοινοπραξία τους. Η συνεργασία τους ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια.



Όπως ανακοινώθηκε, τα δύο μέρη υπέγραψαν τη συμφωνία συνεργασίας πριν από λίγες ημέρες, στις 27 Ιουνίου (τρέχοντος έτους). Στο χρονοδιάγραμμα που αποφασίστηκε, προβλέπεται ότι η παρουσίασή τους και η διάθεσή τους στην αγορά θα ξεκινήσει από το 2026 και θα ολοκληρωθεί το 2030.



Εκτός από αυτή την επιχειρηματική πράξη, οι δύο Όμιλοι συμφώνησαν στις 20 Μαΐου τρέχοντος έτους) τη σύμπραξή τους για τη δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας για τα καινούργια αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Audi η οποία ονομάζεται Advanced Digitized Platform. Το πρώτο εξ αυτών αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της επόμενης χρονιάς.

Σε ό,τι αφορά στα πέντε νέα μοντέλα που θα παραχθούν ως απότοκο της πρόσφατης απόφασης των δύο ομίλων, δεν έχει γίνει γνωστό ποιων εταιρειών το εμπορικό σήμα θα φέρουν στο αμάξωμά τους. Ας μην ξεχνάμε ότι και οι δύο συντελούνται από πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-04 09:00:02

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button