Auto

Επίσημο: H BMW M4 CS των 550 ίππων

H νέα M4 CS προσφέρει τις συγκινήσεις ενός αυτοκινήτου πίστας χωρίς όμως να περνά σε δεύτερη μοίρα τις ανέσεις της απλής M4. Έτσι, γεφυρώνοντας το κενό μεταξύ της στάνταρ M4 και της περιορισμένης έκδοσης CSL, η BMW στοχεύει να προσφέρει ένα σπορ κουπέ που τα κάνει όλα.

Σε σύγκριση με τη στάνταρ M4 Competition, η M4 CS διαθέτει αρκετές αναβαθμίσεις. Με μείωση βάρους κατά 20 κιλά και αύξηση ισχύος επιπλέον 20 ίππους, υπόσχεται βελτιωμένες επιδόσεις χωρίς να θυσιάζει την καθημερινή χρηστικότητα.



Η εστίαση στη μείωση του βάρους είναι εμφανής στην εκτεταμένη χρήση εξαρτημάτων από ανθρακονήματα σε όλο το εμφατικό αμάξωμα, από την οροφή και το καπό μέχρι τα εξωτερικά διακοσμητικά στοιχεία.



Κάτω από το καπό, η M4 CS μοιράζεται τον ίδιο twin-turbo εξακύλινδρο τρίλιτρο σε σειρά με την M3 CS, αποδίδοντας 550 ίππους PS και 650 Nm ροπής. Συνδυάζεται με το κιβώτιο M Steptronic των 8 σχέσεων με την ισχύ να περνά στους τέσσερις τροχούς.

Παρόλο που η αύξηση της ισχύος μπορεί να μην είναι τόσο σημαντική όσο κάποιοι θα ήλπιζαν, εξακολουθεί να μεταφράζεται σε εντυπωσιακά νούμερα επιτάχυνσης και μια συναρπαστική οδηγική εμπειρία.



Συγκεκριμένα, τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε 3,4 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ./ώρα σε 11,1 δλ. Και η τελική απελευθερώνεται έως τα 302 χλμ./ώρα.

Η BMW έχει επίσης δώσει προσοχή στη δυναμική χειρισμού της M4 CS, με πιο hardcore ρύθμιση του πλαισίου και προσαρμοστικές ρυθμίσεις της ανάρτησης. Η τετρακίνηση M xDrive με προτεραιότητα στους πίσω τροχούς ενισχύει περαιτέρω τα δυναμικά χαρακτηριστικά και την πρόσφυση, επιτρέποντας στους οδηγούς να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητές του τόσο στο δρόμο όσο και στην πίστα.



Οπτικά, η M4 CS διατηρεί τα επιθετικά στιλιστικά στοιχεία της σειράς M4, με μερικές μοναδικές πινελιές, όπως η χαρακτηριστική σχεδίαση της εμφατικής μάσκας και οι πινελιές από ανθρακονήματα.



Στο εσωτερικό, η καμπίνα κοσμείται με κορυφαία υλικά και χαρακτηριστικά ειδικά για την M, όπως επενδύσεις από ανθρακονήματα, καθίσματα M Carbon bucket και μια καμπύλη διάταξη οθόνης με γραφικά ειδικά για την M. Φυσικά, υπάρχουν διάφορά άλλα στοιχεία που ταιριάζουν στην M4, όπως είναι ο διακόπτης M για προσαρμογή της διαμόρφωσης του σασί (τιμόνι/ κινητήρας/ τετρακίνηση/ κιβώτιο/ ανάρτηση) και το πακέτο M Drive Professional με M Drift Analyzer και M Laptimer στάνταρ.

Η νέα BMW M4 CS θα παράγεται μαζί με τις άλλες εκδόσεις BMW M4 στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. Τα βιβλία παραγγελιών θα ανοίξουν από τα τέλη Μαΐου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-08 08:47:07

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button