Auto

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Skoda Elroq

Το Skoda Elroq είναι ένα νέο compact ηλεκτρικό SUV, το οποίο σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στις προσπάθειες της Skoda για προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Ευρωπαίων.

Το νέο μικρό ηλεκτρικό της τσεχικής εταιρείας διαθέτει τη σχεδιαστική γλώσσα Modern Solid, κάνοντας το ντεμπούτο του με τη μινιμαλιστική μάσκα Tech-Deck Face και το ανανεωμένο λογότυπο της Skoda.

Αυτό το compact SUV στοχεύει να αποτελέσει έναν ιδανικό συνδυασμό ανάμεσα στην προσιτή τιμή και την μεγάλη αυτονομία, κάτι που είναι πλέον το ζητούμενο στις ευρωπαϊκές αγορές.



Με τρία μεγέθη μπαταριών – 55 kWh, 63 kWh και 82 kWh – το Elroq προσφέρει αυτονομία άνω των 560 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση.

Το ηλεκτρικό SUV διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις: Elroq 50 (κινητήρας 125 kW), Elroq 60 (κινητήρας 150 kW), Elroq 85 (210 kW με κίνηση στους πίσω τροχούς) και το Elroq 85x (τετρακίνητο, θα λανσαριστεί το 2025).



Η φόρτιση είναι γρήγορη, με το κορυφαίο μοντέλο να φτάνει στο 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας σε μόλις 28 λεπτά χάρη στη δυνατότητα φόρτισης 175 kW.

Εκτός από τις επιδόσεις, το Elroq δίνει έμφαση στην πρακτικότητα. Διαθέτει ένα ευρύχωρο εσωτερικό, με 470 λίτρα χώρου φόρτωσης που επεκτείνεται σε 1.580 λίτρα όταν τα καθίσματα είναι αναδιπλωμένα.



Το μικρό SUV ενσωματώνει επίσης βιώσιμα υλικά, όπως ίνες RecyTitan και ECONYL, στο εσωτερικό του.

Οι διάφορες εκδόσεις, όπως οι Loft και Sportline, προσφέρουν διαφορετικές στιλιστικές και λειτουργικές πινελιές, συμπεριλαμβανομένων πιο σπορ σχεδίων και πιο πολυτελών φινιρισμάτων.



Οι τεχνολογικές παροχές του Elroq είναι ιδιαίτερα πληθωρικές για την κατηγορία του, με οθόνη infotainment 13 ιντσών, προηγμένους προβολείς LED Matrix και μια σειρά από συστήματα υποβοήθησης οδήγησης.

Στα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι η φωνητική βοηθός Laura με ενσωμάτωση ChatGPT και το απομακρυσμένο παρκάρισμα μέσω της εφαρμογής MySkoda.



Ξεκινώντας από περίπου 33.000 ευρώ, το Elroq αποτελεί μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική πρόταση στο κομμάτι αυτό της αγοράς όπου θα παιχθεί όλο το παιχνίδι των ευρωπαϊκών προσδοκιών για την ηλεκτροκίνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-01 21:14:45

Back to top button