Auto

Επίσημη παρουσίαση για το Citroën C5 Aircross Concept

Το Σαλόνι του Παρισιού άνοιξε τις πύλες του και μέχρι τις 20 Οκτωβρίου θα συγκεντρώσει πάνω του τα βλέμματα του αυτοκινητικού κόσμου. Με το Citroën C5 Aircross Concept να αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πρεμιέρες καθώς είναι στην ουσία η προεπισκόπηση της νέας γενιάς του C5 Aircross.

H γαλλική φίρμα ανανεώνει την γκάμα της κι έτσι μετά τα νέα C3 και C3 Aircross σειρά παίρνει το C5 Aircross, το μεγαλύτερο SUV της εταιρείας. Με την παρουσίαση του C5 Aircross Concept να λογίζεται ως η πιο ενδιαφέρουσα αποκάλυψη της Citroën στο Παρίσι.

Με μήκος στα 4,65 m (+15 cm σε σύγκριση με το εν κυκλοφορία C5 Aircross) είναι η πρώτη δημιουργία των Γάλλων που πατά στην πλατφόρμα STLA Medium του Ομίλου Stellantis. Μια πολυδιάστατη και πολυλειτουργική αρχιτεκτονική που μπορεί να φιλοξενήσει θερμικούς και αμιγώς ηλεκτρικούς κινητήρες.

O CEO της Citroën, Thierry Koskas τόνισε πως «το 95% του μοντέλου παραγωγής θα βασιστεί στο Citroën C5 Aircross Concept»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Peugeot 3008 Hybrid 136 e-DCS6, ισχυρή βάση

Επιτρέποντας με αυτό το τρόπο στην εταιρεία να φέρει στην αγορά το νέο C5 Aircross με ήπια υβριδικά, PHEV και 100% ηλεκτρικά σύνολα. Με τα τελευταία να έχουν αυτονομία της τάξης των 700 km, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές του εξωτερικού.

Σχεδιαστικά, το πρωτότυπο του C5 Aircross προτάσσει μια νέα, ενδιαφέρουσα και δυναμική σιλουέτα με τονισμένα φτερά. Με τους μηχανικούς της Citroën να έχουν δουλέψει αρκετά και στον τομέα της αεροδυναμικής απόδοσης. Που ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τις κρυφές χειρολαβές, την κεκλιμένη γραμμή οροφής προς τα πίσω αλλά και τα αεροδυναμικής σχεδίασης πίσω φωτιστικά σώματα.

Citroën C5 Aircross Concept

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: FIAT 600 1.2 Hybrid DCT, Dolce Vita

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρείας, ο τρόπος που έχουν σχεδιαστεί και τοποθετηθεί τα πίσω φώτα βοηθούν στην καλύτερη κατανομή του αέρα. Αυξάνοντας κατά 30 km την αυτονομία των 100% ηλεκτρικών εκδόσεων. Το εμπρός μέρος χαρακτηρίζεται τέλος, από τον νέο λογότυπο της Citroën και τα κομψά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED.

Το εσωτερικό δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα, με τους Γάλλους να τονίζουν πως το νέο C5 Aircross θα συνεχίσει να διακρίνεται για την άνεση, την ευρυχωρία και τις κορυφαίες δυνατότητες συνδεσιμότητας. Η επίσημη αποκάλυψη του Citroën C5 Aircross παραγωγής θα πραγματοποιηθεί εντός του 2025, με τον CEO της φίρμας, Thierry Koskas να παραδέχεται πως «το 95% του μοντέλου παραγωγής θα βασιστεί στο C5 Aircross Concept».
 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-14 16:59:25

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button