Ελλάδα

Επίθεση σε επιχειρηματία στο Ηράκλειο – Συνελήφθη δικηγόρος για πληροφορίες σε τοκογλύφο

Διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει η χθεσινή επίθεση σε 69χρονο επιχειρηματία από το Ηράκλειο Κρήτης, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά υπόθεση κυκλώματος τοκογλυφίας και εκβιασμών, με την εμπλοκή ομάδας ατόμων.

Νωρίτερα, το πρωί της Τρίτης, συνελήφθη στο κέντρο του Ηρακλείου η δικηγόρος που είχε αναλάβει κάποιες από τις υποθέσεις του επιχειρηματία, κατηγορούμενη για απιστία και συνέργεια σε εκβίαση και διευκόλυνση σε τοκογλυφία, αφού παρείχε πληροφορίες σε αυτόν που, σύμφωνα με την καταγγελία του επιχειρηματία, τού είχε δανείσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και αξίωνε ένα πολύ μεγαλύτερο σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Κύκλωμα τοκογλυφίας ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Όπως προκύπτει από την έρευνα της Αστυνομίας, η δικηγόρος μετέφερε στον δράστη του ξυλοδαρμού τα οικονομικά στοιχεία του θύματος. Ο δράστης φαίνεται πως εκβίαζε τον επιχειρηματία, αποκτώντας μέσω της δικηγόρου, πρόσβαση στα οικονομικά του στοιχεία.

Ο δράστης της επίθεσης δεν έχει ακόμα συλληφθεί, ωστόσο είναι γνωστός στην Αστυνομία για σχετικές υποθέσεις που δεν έχουν όμως καταγγελθεί επίσημα.

Χθες είχε μεταβεί στην επιχείρηση του θύματος και με την απειλή λοστού, ανάγκασε τους υπαλλήλους να βγουν έξω. Ο ιδιοκτήτης και θύμα, ειδοποιήθηκε και έφθασε στο σημείο, όπου δέχτηκε την επίθεση του δράστη.

Στη συνέχεια μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου και μαζί με τον γιο του (που ήταν αυτόπτης μάρτυρας) έδωσε εκτενή κατάθεση για το περιστατικό.

Η γνωριμία με την 31χρονη δικηγόρο και το ποσό των 20.000 ευρώ μηνιαίως

Τον περασμένο Ιανουάριο, σύμφωνα με το cretalive.gr, σε κάποια συνάντηση ο 40χρονος φέρεται να γνώρισε την 31χρονη δικηγόρο που έχει συλληφθεί, η οποία πληροφορούμενη όσα είχαν συμβεί στον άνδρα με το θέμα του δανεισμού, φέρεται να τον καθησύχασε και να προθυμοποιήθηκε να τον … βοηθήσει για να μην κινδυνεύει και να μην απειλείται.

Η δικηγόρος φέρεται να τον έφερε σε επαφή με τον 49χρονο δράστη της χθεσινής επίθεσης σε βάρος του 69χρονου για την παροχή υπηρεσιών ιδιωτικής φύλαξης έναντι ποσού 20.000 ευρώ τον μήνα.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-08 22:24:58

Back to top button