Πολιτική

Ενόχληση Κωνσταντοπούλου διακρίνει ο Τασούλας στους ισχυρισμούς για τους ανεξάρτητους βουλευτές

Με την επίκληση του Κανονισμού της Βουλής, απαντά ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, για την απόφαση να εκπροσωπούνται στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, οι ανεξάρτητοι βουλευτές, οι οποίοι όρισαν ως εκπρόσωπό τους τον Μιχάλη Χουρδάκη, προερχόμενο από την Πλεύση Ελευθερίας.

Απέναντι μάλιστα στις αιτιάσεις της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, ότι “επιχειρείται να φέρουν από το παράθυρο ανεξαρτητοποιηθέντες Σπαρτιάτες”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ίδια κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από αυτό, ώστε να αποκτήσει “συμμαχίες”, καθώς έχασε δύο βουλευτές (Σαλμάς, Αυγενάκης) ο Πρόεδρος της Βουλής εξηγεί ότι κάτι τέτοιο προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής. Συγκεκριμένα, το άρθρο 13 του Κανονισμού προβλέπει την συμμετοχή ενός ανεξάρτητου βουλευτή, εφόσον ο αριθμός αυτών στο Κοινοβούλιο είναι τουλάχιστον πέντε και εφόσον έχουν αποστείλει τις σχετικές επιστολές, με τις οποίες ζητούν την εκπροσώπησή τους. Ο κ. Τασούλας, γνωστοποίησε μάλιστα, ότι οκτώ από τους συνολικά 14 βουλευτές του απέστειλαν επιστολές προτείνοντας τον Μιχάλη Χουρδάκη ως εκπρόσωπό τους στη Διάσκεψη των Προέδρων και συγκεκριμένα οι βουλευτές είναι ο Μάριος Σαλμάς, η Αθηνά Λινού, η Αρετή Παπαϊωάννου και οι πρώην Σπαρτιάτες Γιώργος Μανούσος, Ιωάννης Δημητροκάλλης, Διονύσης Βαλτογιάννης και Κωνσταντίνος Φλώρος.

Εξάλλου, ο ισχυρισμός της κας Κωνσταντοπούλου μοιάζει αδύναμος αφού επισημαίνεται ότι ο κ. Χουρδάκης, ως εκπρόσωπος των ανεξάρτητων θα έχει δικαίωμα ψήφου μόνον στη Διάσκεψη των Προέδρων, η οποία αριθμεί έως τώρα 28 μέλη. Άρα δημιουργείται πλήρης ισοψηφία 14 μελών από την πλειοψηφία και 14 μελών από την Αντιπολίτευση και έτσι θα πρέπει να προστεθεί ένας ακόμη βουλευτής από τη ΝΔ, ώστε να υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία.

Η κα Κωνσταντοπούλου, υποστήριξε εξάλλου ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα ώστε να συγκροτηθεί ΚΟ, κάτι που ο εκπρόσωπος των ανεξάρτητων βουλευτών διέψευσε με χθεσινή δήλωσή του.

Σύμφωνα δε με τον πρόεδρο της Βουλής, ο θόρυβος που κάνει σήμερα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας – και όπως γίνεται αντιληπτό δεν σχετίζεται με αντικειμενικούς λόγους – έχει να κάνει με την ενόχλησή της ότι αν συγκροτηθεί τελικώς ΚΟ από τους ανεξάρτητους, η οποία θα απαρτίζεται από 10 βουλευτές, η κα Κωνσταντοπούλου θα μιλάει μετά τον Μιχάλη Χουρδάκη, ο οποίος προέρχεται από το κόμμα της, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας, έχει έξι βουλευτές.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-10 17:50:43

Back to top button