Υγεία

Ενιαία πλατφόρμα γιατρών όλης της χώρας από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Στη σύσταση εθνικού μητρώου γιατρών προχώρησε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος μέσω της ψηφιακής διασύνδεσης των ιατρικών συλλόγων της χώρας σε μία ενιαία πλατφόρμα- πληροφοριακό σύστημα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, σήμερα κάθε πολίτης και οι υπεύθυνοι των κρατικών φορέων μπορούν από τον ιστότοπο του ΠΙΣ (www.pis.gr) να διαπιστώσουν με την πληκτρολόγηση απλά του επωνύμου του ιατρού και της ειδικότητάς του, αν εμφανίζεται ως ιατρός εγγεγραμμένος σε κάποιο ιατρικό σύλλογο της χώρας ή όχι.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος περνάει με τον τρόπο αυτό, σε μία νέα εποχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και την Πολιτεία, απλοποιώντας διαδικασίες που αποτέλεσαν αντικείμενο ταλαιπωρίας και όχι μόνο, επί σειρά δεκαετιών.

«Τα περιστατικά αντιποίησης επαγγέλματος, ανακρίβειες ως προς την λήψη ειδικότητας, οι παραπλανητικοί ιατρικοί τίτλοι και άλλες προσπάθειες παραπλάνησης των πολιτών, λαμβάνουν οριστικά τέλος, αφού ο κάθε ενδιαφερόμενος, με απλό τρόπο, θα διαπιστώνει αν κάποιος είναι γιατρός, ποια ειδικότητα έχει λάβει και που δραστηριοποιείται. Σύντομα δε, έπεται συνέχεια με περαιτέρω διασύνδεση του συνόλου των υπηρεσιών του ΠΙΣ με την Πολιτεία», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΙΣ.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-12 09:27:27

Back to top button