Κόσμος

Ενα Boeing 777 της KLM επέστρεψε στο Αμστερνταμ έπειτα από τεχνικό πρόβλημα

Ενα αεροσκάφος τύπου Boeing 777 της ολλανδικής αεροπορικής εταιρείας KLM επέστρεψε σήμερα στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Αμστερνταμ αφού ανέφερε ένα αδιευκρίνιστο τεχνικό πρόβλημα, ανακοίνωσε η εθνική υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Η πτήση KLM705 με προορισμό το Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας άλλαξε πορεία ενώ πετούσε πάνω από το γειτονικό Βέλγιο και αφού ζήτησε να της δοθεί άδεια να προσγειωθεί προληπτικά, είπε εκπρόσωπος της ολλανδικής υπηρεσίας ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Δεν έγινε σαφές ποιο ήταν το πρόβλημα.

«Θρίλερ» σε πτήση: Ράγισε το τζάμι πιλοτηρίου της Boeing στα 12.000 μέτρα

Νωρίτερα σήμερα, σε θρίλερ μετατράπηκε πτήση της Virgin Atlantic, με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο, όταν το τζάμι του πιλοτηρίου αεροσκάφους της Boeing 787, ράγισε ενώ ήταν στα 12 περίπου χιλιάδες μέτρα στον αέρα.

Το περιστατικό σημειώθηκε, σύμφωνα με τη New York Post , περίπου τρεις ώρες μετά την απογείωση της εμπορικής πτήσης από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου για το Σαν Φρανσίσκο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας το αεροπλάνο Boeing 787-9 υπέστη «ζημία στο εξωτερικό στρώμα του παρμπρίζ του πιλοτηρίου» σημειώνοντας ότι η ρωγμή διείσδυσε στο γυαλί της πτήσης VS41, το οποίο «είναι κατασκευασμένο από πολλαπλά στρώματα».

Το αεροπλάνο βρισκόταν σε υψόμετρο 40.000 ποδιών (12.100 μέτρα), ανάμεσα στη Γροιλανδία και την Ισλανδία.

Να σημειωθεί πως, το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άτυχων συμβάντων που σχετίζονται με αεροσκάφη της Boeing.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-23 18:19:08

Back to top button