Ελλάδα

Εμπρηστές χτύπησαν ξανά στη Σταμάτα: Είδαν «πυροσβέστη» να πετάει γκαζάκια

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 16.00 της Κυριακής σε δασική έκταση στη Σταμάτα, δίπλα σε σπίτια, δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο, χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών που συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα.

Στη θέα της φωτιάς που κατέτρωγε το δάσος της περιοχής μεταξύ Σταμάτας και Διονύσου ένας 45χρονος υπέστη ανακοπή και κατέληξε

Ο 45χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από αστυνομικούς στην αυλή σπιτιού στον Διόνυσο,  μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ιατρικό κέντρο Καπανδριτίου αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.

Κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για εμπρησμό, με τον  αντιδήμαρχο Διονύσου, Γιώργο Κομνηνάκη,να μεταφέρει σε δηλώσεις του στο Οpen, τη μαρτυρία ενός εξ αυτών για έναν έναν άνδρα, ντυμένο πυροσβέστη, να πετάει γκαζάκια.

«Είδα βίντεο από το κέντρο ελέγχου. Υπήρχε μία εστία και έξι λεπτά αργότερα είδαμε πέντε εστίες κατά παράταξη. Αυτό από μόνο του δεν μπορεί να γίνει. Μου είπαν ότι είδαν ένα σκουτεράκι και ο οδηγός ντυμένος με στολή πυροσβέστης πετούσε γκαζάκια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κομνηνάκης.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές από κατοίκους ότι άκουσαν πολλές εκρήξεις την ώρα που ξεκινούσε η φωτιά.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-01 10:39:50

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button