Γυναίκα

Ελληνικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στον Καναδά με παρουσιαστές τον Νίκο Βουρλιώτη και την Ντόρα Κονόμη

Εκατοντάδες Έλληνες του Καναδά συγκεντρώθηκαν το Σάββατο (19.10.2024) στο θέατρο Papermill στο Τορόντο για την απονομή βραβείων του Ελληνικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου στον Καναδά.

Η 4η ετήσια περιοδεία του Ελληνικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου στον Καναδά άνοιξε τις πύλες επίσημα την 1η Οκτωβρίου με την προβολή της ταινίας «Φόνισσα», που βασίζεται στο κλασικό μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, παρουσία της σκηνοθέτιδας Εύα Νάθενα, και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Την λαμπερή βραδιά παρουσίασαν ο γνωστός μουσικός καλλιτέχνης, ηθοποιός και αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Ψηφιακής Πολιτικής Αγίας Βαρβάρας, Νίκος Βουρλιώτης (NIVO) που συμμετέχει και στην Ελληνο-Καναδική ταινία «SGT. Fruit Fly» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Tommy King, καθώς και η ραδιοφωνικής παραγωγός και παρουσιάστρια, Ντόρα Κονόμη.

 

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο αγαπημένος καλλιτέχνης εμφανίστηκε στην σκηνή ερμηνεύοντας ένα τραγούδι με την συνοδεία 20 μικρών μαθητών/ τριών από το ελληνικό σχολείο GBA (Ακαδημία Glen Briar).

Επίσης, από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς ήταν η βράβευση της ηθοποιού, Nτίνας Μηχαηλίδου με το βραβείο Lifetime Achievent.

Το φετινό φεστιβάλ περιλαμβάνει 22 ταινίες μεγάλου μήκους, 8 ντοκιμαντέρ και 23 ταινίες μικρού μήκους Ελλήνων κινηματογραφιστών που προβάλλονται σε 11 πόλεις του Καναδά: Χάλιφαξ, Τορόντο, Χάμιλτον, Οττάβα, Λονδίνο, Σασκατούν, Γουίνιπεγκ, Ρετζίνα, Κάλγκαρι, Έντμοντον και Βανκούβερ.

Το Ελληνικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στον Καναδά διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ελληνικής Κληρονομιάς, την Οικογένεια Μιρκόπουλου και την Ελληνική Πρωτοβουλία Καναδά.

To άρθρο Ελληνικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στον Καναδά με παρουσιαστές τον Νίκο Βουρλιώτη και την Ντόρα Κονόμη δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-21 18:51:00

Back to top button