Ελλάδα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Εκπαίδευσε γυναίκες στην αυτοεξέταση μαστού στην Πλατεία Συντάγματος

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) στην Πλατεία Συντάγματος, όπου εκατοντάδες γυναίκες έλαβαν πολύτιμες πληροφορίες και πρακτική εκπαίδευση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, 263 γυναίκες εκπαιδεύτηκαν σε τεχνικές αυτοεξέτασης μαστού, ενώ 54 γυναίκες υποβλήθηκαν σε κλινική εξέταση και ψηλάφηση από τους γυναικολόγους και νοσηλευτές του Ε.Ε.Σ. Οι γυναίκες αυτές έλαβαν, επιπλέον, δωρεάν ηλεκτρονική συνταγογράφηση για προσυμπτωματικό έλεγχο (μαστογραφία, υπέρηχος), με στόχο την έγκαιρη διάγνωση.

Βίντεο του Ε.Ε.Σ. εδώ: https://youtu.be/ftiVuEF1b3A?si=DjgOmkiHSmCqMALb

Η εκδήλωση περιλάμβανε τη διανομή εκατοντάδων ενημερωτικών φυλλαδίων, τα οποία υπογράμμιζαν τη σημασία της πρόληψης, της αυτοεξέτασης και της τακτικής ιατρικής παρακολούθησης. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν εντυπωσιακή, με πολλές γυναίκες να εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για τη δυνατότητα ενημέρωσης και παροχής προληπτικών υπηρεσιών υγείας σε έναν ανοικτό, προσβάσιμο χώρο.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-25 17:09:00

Back to top button