Πολιτική

Ελληνική Λύση: Να ακυρώσει άμεσα ο πρωθυπουργός την επίσκεψή του στην Τουρκία

«Ενώ η επίσκεψη Μητσοτάκη στην ‘Αγκυρα ήταν προγραμματισμένη, η Τουρκία προέβη σε μία σειρά αδιανόητων προκλήσεων: Την βεβήλωση της Μονής της Χώρας, την επαίσχυντη δήλωση Φιντάν περί “καταπίεσης τουρκικής μειονότητας” στην Ελλάδα, την συμπερίληψη στα σχολικά βιβλία της διαβόητης “γαλάζιας πατρίδας”, που συνιστά ευθεία απειλή κατά της Ελλάδας κλπ», τονίζει η Ελληνική Λύση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος «είναι αυτονόητο ότι έπειτα από αυτά τα γεγονότα, ο Κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε, άμεσα, να ακυρώσει την επίσκεψη του και το ΥΠΕΞ, μέσω αντίστοιχων διαβημάτων, να απαιτήσει την άμεση αναστροφή των Τουρκικών ενεργειών, που συνιστούν τον ορισμό της “Επικείμενης Απειλής”, κατά το άρθρο 51, του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ».

Η Ελληνική Λύση, επισημαίνει ωστόσο, ότι «μέχρι αυτή τη στιγμή, όμως, ο πρωθυπουργός φαίνεται να εμμένει στην επικίνδυνη απόφαση του να πραγματοποιήσει την επίσκεψη στην Τουρκία και την συνάντηση με τον δικτάτορα Ερντογάν!», ενώ «προειδοποιεί τον Κ. Μητσοτάκη ότι, εάν επισκεφθεί την ‘Αγκυρα υπό αυτές τις συνθήκες, διαπράττει εθνική μειοδοσία, καθώς, νομιμοποιεί τις τουρκικές διεκδικήσεις στο σύνολό τους».


Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-08 00:11:09

Back to top button