Αθλητικά

Ελλάδα – Ιρλανδία: Νίκη για τον Τζορτζ Μπάλντοκ και την παραμονή στην 1η θέση του ομίλου θέλει η «γαλανόλευκη»

Η Εθνική ποδοσφαίρου φιλοξενεί την Ιρλανδία στο Καραϊσκάκης (21.45, Novasports, Alpha, live από το site σήμερα.gr) για την 4η αγωνιστική του Nations League, με την «γαλανόλευκη» να θέλει μπροστά στον κόσμο της να πάρει τη νίκη, την οποία θα αφιερώσει στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ. 

Η Εθνική ποδοσφαίρου μετά την σπουδαία και ιστορική νίκη στο «Wembley» απέναντι στην Αγγλία, θέλει να κάνει το 2/2 νικώντας και την Ιρλανδία, διατηρώντας παράλληλα το απόλυτο των νικών στον όμιλο της για το Nations League.

Η «γαλανόλευκη» βρίσκεται στην 1η θέση του 2ου ομίλου της League B στην διοργάνωση, με τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχουν ως αυτοσκοπό το τρίποντο. `

Οι εξέδρες του γηπέδου αναμένεται να είναι γεμάτες, με τους Έλληνες φιλάθλους να εξαφανίζουν τα διαθέσιμα εισιτήρια του αγώνα, θέλοντας να δώσουν την έξτρα ώθηση που χρειάζονται στην Εθνική, για να πάρει τη νίκη. 

Το κλίμα αναμένεται να είναι αρκετά συγκινητικό, αφού όλοι οι διεθνείς θα φορούν στο μπράτσο μαύρα περιβραχιόνια στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ, με τον κόσμο και τους παίκτες να γίνονται ένα, για να αφιερώσουν το τρίποντο στον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή που «έφυγε» από τη ζωή την Τετάρτη (9/10/24).

Σε αγωνιστικό επίπεδο ο Γιοβάνοβιτς δεν θα έχει στη διάθεση του τον Κώστα Κουλιεράκη ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες, με τους Παναγιώτη Ρέτσο και Παντελή Χατζηδιάκο να διεκδικούν τη θέση δίπλα στον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο.

Πολύ πιθανό είναι να ξεκινήσει βασικός ο Πέτρος Μάνταλος, αντικαθιστώντας ένα εκ των Σιώπη και Κουρμπέλη στον άξονα της μεσαίας γραμμής της Εθνικής. Κώστας Τσιμίκας και Γιάννης Κωνσταντέλιας, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν από ίωση με συμπτώματα φαρυγγίτιδας, προπονήθηκαν το Σάββατο (12/11/24) και τέθηκαν στη διάθεση του προπονητή τους, ωστόσο δύσκολα να ξεκινήσουν στο παιχνίδι.

Όσον αφορά την Ιρλανδία, ο Χέιμιρ Χάλγκριμσον έχασε τον αμυντικό της Κάρντιφ Κάλουμ Ο΄Ντόντα από τραυματισμό πριν από τη νίκη επί της Φινλανδίας, αλλά κατά τα άλλα οι «Boys in Green» ήταν όλοι καλά στην υγεία τους για το μακρύ ταξίδι στον Πειραιά.

Ο Χάλγκριμσον έκανε στη Φινλανδία τέσσερις αλλαγές στην ομάδα που έχασε την τελευταία φορά από την Ελλάδα, μία από τις οποίες είδε τον άσο της Μπράιτον Έβαν Φέργκιουσον να ξεκινά στην αρχική ενδεκάδα, καθώς προσπαθεί να επανεκκινήσει μια καριέρα που έμεινε στάσιμη.

Στον Φέργκιουσον ακυρώθηκε ένα γκολ, αλλά κατά τα άλλα δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει ευκαιρίες για τον εαυτό του, οπότε ο Άνταμ Άιντα και ο Τρόι Πάροτ αποτελούν εναλλακτικές επιλογές για τον αγώνα της Κυριακής, στον οποίο οι Ιρλανδοί αναμένεται να ξεκινήσουν με τους Κέλεχερ, Ο΄Σι, Κόλινς, Σκέιλς, Μπρέιντι, Κούλεν, Νάιτ, Σμόντικς, Ογκμπένε, Αζάζ, Φέργκιουσον.

Σε χρόνο παρελθόντα, η Εθνική παραμένει αήττητη απέναντι στην Ιρλανδία έχοντας καταγράψει πέντε νίκες και μια ισοπαλία. Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο ότι εκτός έδρας η Ελλάδα έχει τέσσερις νίκες σε ισάριθμες επισκέψεις στο Aviva Stadium του Δουβλίνου.

Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο νεαρός και άπειρος Ολλανδός Τζόι Κόι, θα είναι δε η πρώτη του σε επίπεδο Εθνικών ομάδων Ανδρών.

Οι αγώνες της Εθνικής με την Ιρλανδία

20.11.2002 – φιλικός, «Απόστολος Νικολαΐδης»
Ελλάδα – Ιρλανδία 0-0

14.11.2012 – φιλικός, Aviva Stadium
Ιρλανδία – Ελλάδα 0-1 (29΄ Χολέμπας)

16.06.2023 – προκριματικά EURO 2024, AEK Αρένα
Ελλάδα – Ιρλανδία 2-1 (15΄ Μπακασέτας, 49΄ Μασούρας – 29΄ Κόλινς)

13.10.2023 – προκριματικά EURO 2024, Aviva Stadium
Ιρλανδία – Ελλάδα 0-2 (20΄ Γιακουμάκης, 45΄ Μασούρας)

10.09.2024 – Nations League, Aviva Stadium
Ιρλανδία-Ελλάδα 0-2 (50΄ Ιωαννίδης, 87΄ Τζόλης)

 

To άρθρο Ελλάδα – Ιρλανδία: Νίκη για τον Τζορτζ Μπάλντοκ και την παραμονή στην 1η θέση του ομίλου θέλει η «γαλανόλευκη» δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-13 10:25:02

Back to top button