Ελλάδα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 41χρονος χούλιγκαν του Ολυμπιακού

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 41χρονος χούλιγκαν του Ολυμπιακού που συνελήφθη εχθές Τετάρτη (1/4) όταν εντοπίστηκε από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που τον αναζητούσαν σε σπίτι φίλου του στην Αγία Βαρβάρα.

Πρόκειται για ηγετικό στέλεχος της Θήρας 7 που είχε καταφέρει να διαφύγει της σύλληψης και κατηγορείται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση η οποία, μεταξύ άλλων, κατηγορείται και για τη δολοφονία του αστυνομικού των ΜΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής βίας, το ηγετικό στέλεχος με τα αρχικά Δ.Μ. «εισερχόταν όχι απλά στο γήπεδο, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο ως SLO της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, δυνάμει διαπιστεύσεώς του από τη διοργανώτρια αρχή SUPER LEAGUE, κατόπιν σχετικού αιτήματος της ίδιας της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, που υπογράφονται από τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο αυτής, Δημήτριο Αγραφιώτη».

Επίσης, «συνομιλεί και με άτομα που ανήκουν στη Διοίκηση του Ολυμπιακού, όπως τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ Μιχαήλ». Παράλληλα, ήταν από τους… ευνοούμενους του Δήμου Πειραιά, καθώς ήταν μεταξύ των ατόμων που είχε προσληφθεί «την 01/06/2022, όπου εξακολουθεί να εργάζεται χωρίς να πηγαίνει καν στην εργασία του». Μετά το περιστατικό στου Ρέντη, ο Δήμαρχος Πειραιά ζήτησε όσοι εργάζονταν με παρόμοιο καθεστώς, πλέον να πηγαίνουν κανονικά για εργασία, αλλιώς να αιτούνται άδεια.

Ο 41χρονος, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, εμφανίζεται να συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων σχετικά με την εκδήλωση επεισοδίων, συμμετέχοντας τις περισσότερες φορές σε αυτά. Όντας μέλος της λεγόμενης ηγετικής ομάδας των χούλιγκαν, είναι από τους κύριους υπεύθυνους για τη μεταφορά και ανάρτηση των πανό των οπαδών του Ολυμπιακού. Επίσης, στο «Κ.Γ. Μελίνα Μερκούρη», ελέγχει τα εισιτήρια των οπαδών του Ολυμπιακού και αποφασίζει ποιος θα εισέλθει στο γήπεδο.

Τέλος, όπως προκύπτει και από τα έγγραφα της δικογραφίας, «ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν έχει συμμετάσχει ο ίδιος σε κάποια αξιόποινη πράξη, προσπαθεί να δώσει “λύσεις” και παρεμβαίνει προκειμένου να καταφέρει να αθωώσει τους συμμετέχοντες – οπαδούς του Ολυμπιακού στις επιθέσεις, προσφέροντας χρήματα σε παθόντες οπαδικών επιθέσεων».


Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-02 18:38:20

Back to top button