Ελένη Ράντου: “Συνάντησα μεγάλη δυσκολία με σκηνοθέτες, με σνόμπαραν… |
Στο YouTube κανάλι των Rainbow Mermaids βρέθηκε καλεσμένη η Ελένη Ράντου και μίλησε ανοιχτά για την εμπειρία της από την τηλεόραση, το πόσο έχουν αλλάξει οι συνθήκες στην κωμωδία τα τελευταία χρόνια αλλά και το τι αντίκτυπο είχε στην καριέρα της η επιτυχία του “Κωνσταντίνου και Ελένης”.
“Τα τελευταία χρόνια, όποτε κάνω τηλεόραση δεν περνάω πολύ καλά. Σαν να μην με χωράει. Εκείνη την εποχή δοκίμαζαν πράγματα. Είχαμε έρθει στη Θεσσαλονίκη να κάνουμε το τελευταίο επεισόδιο του ‘Αχ Ελένη’, γιατί είχα την ιδέα ότι θέλω να τελειώσει στη Θεσσαλονίκη αλλά δεν υπήρχε το σενάριο. Απλά ήρθαμε, το συναρμολογούσαμε εδώ. Υπήρχε μία ανοιχτωσιά και μία εμπιστοσύνη, χώρος στην τρέλα, η οποία είναι και δημιουργική και συγχρόνως είχαν και τους πόρους τότε, γιατί δεν ήξεραν πόσο ακριβό χόμπι ήταν” δήλωσε αρχικά η ηθοποιός και συμπλήρωσε:
“Ακόμα υπήρχε άγνοια κινδύνου. Τώρα υπάρχει μόνο γνώση κινδύνου, καθόλου του αντίστροφο. Παίρνεις ένα σενάριο και λες ‘με ενδιαφέρει να το κάνω’ και σου λένε ότι αυτό δεν θα γίνει. Αυτό που έχεις πάρει και αυτό που έχει εμφανιστεί είναι μία άλλη κατάσταση. Κόβονται, κόβονται, κόβονται, συν που πέρασε κωμωδία μια μεγάλη κρίση με το τι επιτρέπεται, με τι γελάμε και τι δε γελάμε. Ένας πιτσιρικάς μου είπε για τον ‘Κωνσταντίνου και Ελένης’ -για τις εμάς ήταν πολύ φυσικό και δεν κατάλαβα γιατί άρεσε τόσο πολύ- ότι: “Ξέρεις τι έκανε το Κωνσταντίνου και Ελένης; Συμφώνησε όλη η Ελλάδα, τότε, ότι με αυτό γελάμε”. Σαν να συνόψισε το χιούμορ των Ελλήνων εκείνη τη στιγμή. Ακόμα γελάνε αλλά τώρα προφανώς μετά από 20 χρόνια άλλαξε η θεματική με την οποία γελάμε και έχασε η τηλεοπτική κωμωδία το έδαφος κάτω από τα πόδια της, γιατί δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει το ποιο είναι το αστείο. Δεν είναι αστείο η μπανανόφλουδα, πια Είναι κάτι αναμενόμενο. Δεν βρήκαν με το τι γελάς. Μπήκαν οι περιορισμοί του political correct, σαν κάτι κοινωνικό, ότι δεν γελάμε πια με αυτό. Μπήκαν για να τους ξυπνήσουν λίγο, μπερδεύτηκε και δεν έχει βρεθεί με το τι γελάμε”.
Για τον λόγο που η ίδια στράφηκε στο θέατρο, παρά τις μεγάλες τηλεοπτικές της επιτυχίες, η Ελένη Ράντου υπογράμμισε πως “Παλιότερα υποτίθεται ότι η ηθοποιός που παντρευόταν τελείωνε η καριέρα της. Εγώ γέλαγα με αυτά. Ο ηθοποιός δεν είναι μόνο εικόνα αλλά η τηλεόραση είναι μόνο εικόνα, για αυτό και στράφηκα στο θέατρο, γιατί το θέατρο δεν είναι μόνο εικόνα είναι και εικόνα αλλά πολλά περισσότερα αλλά. Το μέσο που είναι μόνο εικόνα και αντί να βλέπει ο άλλος υποκριτική μετράει ρυτίδες, με σκοτώνει. Ήταν και ένα στοίχημα δικό μου, ότι δεν θέλω να σταθώ πάρα πολύ στην εξωτερική μου εμφάνιση, γιατί όταν αυτή θα εκπέσει και θα αρχίσει η βαρύτητα να κάνει τη δουλειά της, τι θα γίνει μετά; Πως υπάρχεις;”
Επιπλέον, μίλησε και για τον αντίκτυπο που είχε στην ακριτική της πορεία, η συμμετοχή της στο “Κωνσταντίνου και Ελένης” τονίζοντας πως “Σε ένα στενό περιβάλλον, συντεχνιακό, η δημοφιλία η μεγάλη της σειράς ενοχλούσε πάρα πολύ. Κυρίως ενοχλούσε σκηνοθέτες, οι οποίοι ένιωθαν ότι δεν μπορεί ο κόσμος να απεμπλακεί από την εικόνα τη σειράς. Την κουβαλάς παντού άρα δεν είσαι κατάλληλος για να υπηρετήσεις κάτι διαφορετικό. Τότε έκανα δικές μου δουλειές στο θέατρο, γιατί δεν γινόταν αλλιώς. Πήγα τελείως κόντρα, έκανα άλλα πράγματα και έτσι αντέδρασα. Αλλά συνάντησα μεγάλη δυσκολία στο να συνεργαστώ με σκηνοθέτες, που είχαν για εμένα πολύ ενδιαφέρον. Με σνόμπαραν αφόρητα. Έχω ακούσει φοβερή ατάκα από σκηνοθέτη ότι “είμαι κλεισμένος στα επόμενα 25 χρόνια”. Ένιωσα πολλές φορές κατάπτυστη”.
Αναφερόμενη εκτενέστερα στη δημοφιλή κωμωδία του ΑΝΤ1, η γνωστή πρωταγωνίστρια σημείωσε ότι “Η ατάκα ‘Μωρή κατακουζίνα΄ ήταν δικιά μου. Ρώτησα τον Χάρη (σ.σ. Ρώμα) για να το πω και μου είπε ότι έχει πλάκα. Όταν έγινε σλόγκαν μου είπε: ‘εγώ από αυτό το ρόλο θα περάσω ως μωρή κατακουζίνα’. Το είχε γράψει και σε ένα επεισόδιο, σαν παράπονο. Όταν το βλέπω και ακούω τόσα μπιπ λέω ότι ήμασταν σε άλλες εποχές. Τις περισσότερες σκηνές δεν μπορούσαμε να τις γυρίσουμε από τα γέλια, Ήταν ένα επεισόδιο και είχε βγει μικρό. Όταν το μοντάρανε έλειπαν πέντε λεπτά και μου λέει ο Χάρης ‘Πάμε τώρα έξω σε ένα πάρκο να κάτσουμε σε ένα παγκάκι και να λέμε ότι σου έρθει. Δεν γίνεται, λείπουν πέντε λεπτά’. Υπάρχει το επεισόδιο, ήμασταν σε ένα παγκάκι και γελάγαμε μόνο με την ιδέα ότι δεν υπάρχει τι να πούμε. Το γέλιο, επειδή ήταν στοιχείο του αυθορμητισμού, δεν ήθελα να το μαζέψω. Αυτά έχουν μια δροσιά και έναν αυθορμητισμό. Η σειρά είχε έναν ωραίο ερασιτεχνισμό, δεν ξαναγυρνάς τώρα σε αυτό. Δεν θα με χάλαγε να γινόταν επαγγελματική συνθήκη αλλά και στο πίσω από τους ηθοποιούς, γιατί παραμένει ερασιτεχνικής στο πίσω από τους ηθοποιούς αλλά όχι στους ηθοποιούς. Τα σκηνικά παραμένουν τόσο ερασιτεχνικά, που αν τα ακουμπήσεις πέφτουν. Η ευθύνη είναι η ίδια και ο μόνος επαγγελματισμός είναι των ηθοποιών”.
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο site μας
Δημοσιεύτηκε ! 2024-11-27 21:55:00