Πολιτική

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Την απόφασή του να εξαιρέσει τον Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε στο Twitter ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη «φορτώσει» ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία.

Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα», ανέφερε στο Χ.

Μπεκατώρου για Παπανώτα: «Να μην στρουθοκαμηλίζουμε»

«Ελπίζω ότι το κόμμα θα κάνει την κίνηση που πρέπει στο θέμα Παπανώτα», είπε νωρίτερα η Σοφία Μπεκατώρου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για τις κακοποιημένες γυναίκες, που έχουν προκαλέσει σάλο. Στις δηλώσεις αυτές, ο Παπανώτας ακούγεται να λέει: «Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα μια γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της».

Η υποψήφια ευρωβουλευτής και Ολυμπιονίκης, η οποία ήταν και η γυναίκα που ξεκίνησε το #metoo στην Ελλάδα και έφερε το θέμα της κακοποίησης στο προσκήνιο, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά», ανέφερε: «Ελπίζω ότι το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει. Να κάνει την κίνηση που πρέπει. Είμαι ήδη σε επικοινωνία με το κόμμα και περιμένω να τοποθετηθούν για το θέμα».

«Δεν μπορούμε να λέμε ότι φέρνουμε ανθρώπους με νέες ιδέες και οι άνθρωποι που έρχονται όχι απλά να έχουν απαρχαιωμένες, αλλά να είναι και οι προσωπικές τους απόψεις. Ας διαβάσουν λίγο περισσότερο, ας ενημερωθούν, από την άλλη δεν μπορεί να εκφράζουν όλους εμάς», συμπλήρωσε στη συνέχεια η κα Μπεκατώρου.

Ερωτηθείσα για το εάν ζητά την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο, η υποψήφια απάντησε: «Δεν μπορώ να το αποφασίσω εγώ. Όμως, σε μία ομάδα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που να μπορούν να σταθούν με γνώση, αλλά και με το αίσθημα για το κοινό καλό. Και εν πάση περιπτώσει να μην στρουθοκαμηλίζουμε».




Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-18 15:09:04

Back to top button