Ελλάδα

Εκρηκτικό κοκτέιλ ζέστης και μελτεμιών τις επόμενες μέρες – Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία την Κυριακή

Τους 36 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία την Κυριακή 16 Ιουνίου και ο καιρός θα είναι άκρως καλοκαιρινός και ιδανικός για βουτιά στη θάλασσα.

Από την ερχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλου ο καιρός μας επιφυλάσσει ένα κοκτέιλ ζέστης καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία και μελτεμιών.

Ένα φαινόμενο που μπορεί να είναι επικίνδυνο για πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα την αναλυτικά την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν λίγες βροχές ή μπόρες σε ορεινές περιοχές στα βορειοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και κατά τόπους τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και τοπικά στα Δωδεκάνησα και την νότια Κρήτη τους 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Oi άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται επίσης γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς.

Η πρόγνωση του meteo για την Κυριακή

Σύμφωνα με το meteo την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις. Τις θερμές ώρες της ημέρας οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας τοπικές μπόρες ή καταιγίδες στα βόρεια ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 15 έως 34, στη Θεσσαλία από 15 έως 34-36 βαθμούς, στην Ήπειρο από 15 έως 33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 33-35 βαθμούς, στα Επτάνησα από 18 έως 32 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 18 έως 32, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, και τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Live η πορεία του καιρού

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς.

Η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

Το δελτίο καιρού της ΕΜΥ για την Δευτέρα (17/06/2024) έως την Πέμπτης (20/06/2024) έχει ως εξής:

Την Δευτέρα (17/06/2024) ο καιρός θα είναι δυτικά γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη (18/06/2024) ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και βαθμιαία έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει κατά τόπους τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη (19/06/2024) γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα νοτιοανατολικά και τις μεσημβρινές και απογευμαινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Τέλος την Πέμπτη (20/06/2024) γενικά αίθριος καιρός με παροδικές τοπικές νεφώσεις στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

 

 

 

To άρθρο Εκρηκτικό κοκτέιλ ζέστης και μελτεμιών τις επόμενες μέρες – Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία την Κυριακή δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-15 23:27:17

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button