Οικονομία

Εκπαιδευτικός Όμιλος Πουκαμισάς: 36 χρόνια ιστορία στον χώρο της Εκπαίδευσης

Από σήμερα, 6 Μαΐου, είναι στον αέρα το επετειακό τηλεοπτικό σποτ των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, τα οποία συμπληρώνουν 36 χρόνια στον χώρο της Εκπαίδευσης.

Ένα σποτ που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στο τηλεοπτικό κοινό με τον συγκινησιακό του χαρακτήρα.

Όλοι οι μαθητές μπορούν· είναι ευθύνη του δασκάλου να τους πείσει γι’ αυτό και να αναδείξει τις ικανότητές τους. Με αυτή τη βασική αρχή τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς, από την ίδρυσή τους μέχρι σήμερα, έχουν υποστηρίξει δεκάδες χιλιάδες μαθητές να πετύχουν τους στόχους τους, να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα και να διακριθούν στον επαγγελματικό στίβο.

Από το 1o φροντιστήριο το 1989 στον Πειραιά στα 88 σήμερα

Το 1989, ο Αθανάσιος Πουκαμισάς, μαθηματικός και Πρόεδρος σήμερα του Ομίλου, ίδρυσε το πρώτο φροντιστήριο σε ένα υπόγειο στον Πειραιά. Με σκληρή δουλειά, μεθοδικότητα, πραγματική αγάπη για τα παιδιά και με μία ομάδα πολύ αξιόλογων εκπαιδευτικών, αυτό το πρώτο φροντιστήριο καθιερώθηκε στη συνείδηση μαθητών και γονέων και γρήγορα εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο φροντιστήριο της πόλης. Η φήμη της εξαιρετικής δουλείας εξαπλώθηκε και από το 2001 μέχρι το 2005 ιδρύθηκαν ακόμη 6 φροντιστήρια σε γειτονικές περιοχές του Πειραιά. Από το 2006 αρχίζει η πανελλαδική ανάπτυξη με τη μέθοδο του franchise που εξελίσσεται με αμείωτους ρυθμούς μέχρι σήμερα.

Παράλληλα με τις φροντιστηριακές υπηρεσίες Μέσης Εκπαίδευσης, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Πουκαμισάς ανέπτυξε ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Το 2003 ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Πουκαμισάς και τα Κέντρα Πληροφορικής, το 2014 τα Κέντρα Μελέτης Δημοτικού, το 2018 δημιουργείται το Διαδικτυακό Φροντιστήριο Πουκαμισάς για να καλύψει τις ανάγκες μαθητών όλης της χώρας, που δεν έχουν πρόσβαση στις φυσικές μονάδες του δικτύου και αναζητούν ποιοτικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες, επίσης, το 2018 ξεκίνησε η λειτουργία των Κέντρων Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πουκαμισάς και το 2019 των Φοιτητικών Φροντιστηρίων Πουκαμισάς.

Το 2006 ο Όμιλος ιδρύει τον δικό του εκδοτικό οίκο, τις Εκδόσεις Πουκαμισάς, με ποιοτικά εκπαιδευτικά βιβλία που βρίσκονται στα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας.

Οι αριθμοί του Εκπαιδευτικού Ομίλου Πουκαμισάς σήμερα

Untitled design - 1

Παιδεία και Κοινωνική Ευθύνη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα του Εκπαιδευτικού Ομίλου Πουκαμισάς, γιατί δεν μπορεί να υπάρξει Παιδεία χωρίς κοινωνική ευαισθησία.

  • Η Ακαδημία Νέων Καθηγητών προσφέρει δωρεάν σεμινάρια σε νέους καθηγητές προκειμένου να αποκτήσουν πρακτικές γνώσεις και να ενταχθούν ευκολότερα στην αγορά εργασίας.
  • Το Live the Real Life αποτελεί μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία με στόχο την ορθή χρήση των κινητών από τους εφήβους.
  • Με ετήσιες υποτροφίες φοίτησης υποστηρίζονται παιδιά σωματείων, όπως «Το χαμόγελο του παιδιού» και «Μαζί για το παιδί».
  • Διευθυντές διοικητικό προσωπικό και καθηγητές όλων των μονάδων του δικτύου έλαβαν πιστοποίηση Basic Life Support (BLS) για την παροχή Πρώτων Βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης.

Τα επόμενα βήματα: Σχολικά βιβλία και Ιδιωτικό Σχολείο

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Πουκαμισάς, με τις Εκδόσεις Πουκαμισάς θα έχει ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία στα νέα σχολικά βιβλία, υποβάλλοντας προτάσεις για τα περισσότερα σχολικά βιβλία του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Το κορυφαίο βήμα του Ομίλου αποτελεί η ίδρυση ενός μεγάλου Ιδιωτικού Σχολείου, όλων των βαθμίδων, στην περιοχή της Παλλήνης, που αναμένεται να υποδεχτεί μαθητές το σχολικό έτος 2027-2028.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-06 10:30:00

Back to top button