Auto

Εκεί που δυστυχούν οι άνθρωποι, ευημερούν τα ρομπότ! (+video)

Τα πράγματα δείχνουν και είναι αρκετά σοβαρά, καθώς η εξέλιξη της τεχνολογίας, η τεχνητή νοημοσύνη και τα ανθρωποειδή ρομπότ, φαίνεται να περνούν από τις λεπτές διαχωριστικές γραμμές και να στρέφονται σαν… μπούμερανγκ, για χιλιάδες εργαζόμενους στα εργοστάσια παραγωγής.

Η Tesla σχεδιάζει να περικόψει το 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της. Έτσι, θεωρεί ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus 2, να δείξει τις δυνατότητές του. Η αυτοκινητοβιομηχανία δημοσίευσε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να παρουσιάσει πώς ταξινομεί τα στοιχεία της μπαταρίας.

Αυτό που προσπαθεί να αποδείξει η Tesla είναι ότι το Optimus 2 είναι απόλυτα ικανό να αναπληρώσει τα καθήκοντα πολλών εργαζομένων. Είναι σε θέση να εκτελεί βασικές εργασίες στη γραμμή παραγωγής, όπως η ταξινόμηση 4680 κυψελών μπαταρίας, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Αυτό που πραγματικά κάνει είναι να τα μετακινεί από τον ένα δίσκο στον άλλο.

Η δραστηριότητά του βασίζεται σε κάμερες, αισθητήρες αφής χεριών και αισθητήρες δύναμης, οι οποίοι συλλέγουν δεδομένα για το περιβάλλον. Η Tesla έχει ήδη βάλει το Optimus 2 να εργαστεί σε μία από τις εταιρείες της και τονίζει ότι το ανθρωποειδές ρομπότ χρειάζεται όλο και λιγότερη ανθρώπινη παρέμβαση, καθώς συνεχίζει να μαθαίνει και να διορθώνει τα δικά του λάθη στην πορεία.

Για να αποκαλύψει την πρόοδο του ανθρωποειδούς ρομπότ της, η εταιρεία του Ίλον Μασκ, έδειχνε συνεχώς βίντεο με το να εκτελεί όλο και πιο δύσκολες εργασίες. Το έχουμε δει να… κάνει γιόγκα, να διπλώνει τα ρούχα και τώρα να ταξινομεί τα στοιχεία της μπαταρίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-09 12:45:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button