Υγεία

Εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό για καρκίνο πνεύμονα, καρδιαγγειακές νόσους




  • Ρούλα Τσουλέα


Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην Εθνική Πινακοθήκη, στην Αθήνα, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.











Επιστημονική εκδήλωση για το κοινό με κεντρικό θέμα την αξία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του πνεύμονα με τη βοήθεια προληπτικών εξετάσεων θα διεξαχθεί το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 στην Αθήνα.

Η εκδήλωση τιτλοφορείται «Βήματα Καρδιάς – Ανάσες Ζωής» και διοργανώνεται από την  Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος- Καρδίας-Αγγείων, την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και την Ελληνική Καρδιολογική  Εταιρεία.

Όπως αναφέρουν οι τρεις εταιρείες, η πρόληψη και η έγκαιρη  διάγνωση του  καρκίνου  του  πνεύμονα μπορούν να  σώσουν ανθρώπινες ζωές. Άνθρωποι που εκτίθενται σε εισπνοή τοξικών ουσιών λόγω επαγγέλματος ή  καπνιστές κινδυνεύουν  από ανάπτυξη της νόσου.

Έχει αποδειχθεί πως ο προσυμπτωματικός έλεγχος με αξονική τομογραφία θώρακος χαμηλής δόσης (LD CT) στις ομάδες υψηλού κινδύνου, αναδεικνύει εγκαίρως μικρούς όγκους που θεραπεύονται.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην Εθνική Πινακοθήκη από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Στη διάρκειά της οι επιστήμονες θα παραθέσουν τα δεδομένα που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε για τον προσυμπτωματικό έλεγχο των πνευμόνων και τα οφέλη που παρέχει.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει και στην προάσπιση της υγείας του καρδιαγγειακού συστήματος, που επίσης πλήττεται από το κάπνισμα. Θα συζητηθεί επίσης ο προσυμπτωματικός έλεγχος στους συγγενείς ασθενών με ανεύρυσμα στην θωρακική αορτή.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης πατήστε ΕΔΩ.



















Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-04 13:49:04

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button