Κόσμος

Εικόνες σοκ από την κατάρρευση της οροφής του αεροδρομίου στο Νέο Δελχί – Ο σταθμός είχε ανακαινιστεί πρόσφατα

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από το αεροδρόμιο στο Νέο Δελχί της Ινδίας όπου κατέρρευσε η οροφή του πρόσφατα ανακαινισμένου τερματικού σταθμού με συνέπεια ένα άτομο να χάσει τη ζωή του και οκτώ να τραυματιστούν.

Πολλά αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν από τεράστια ατσάλινα δοκάρια που κατέρρευσαν στην περιοχή αναχώρησης του τερματικού σταθμού 1 του αεροδρομίου στο Νέο Δελχί της Ινδίας. Η οροφή έπεσε κατά τη διάρκεια έντονης βροχόπτωσης.

«Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένα άτομο πέθανε. Οι επιχειρήσεις διάσωσης ολοκληρώθηκαν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ατούλ Γκαρντ, διευθυντής της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Νέο Δελχί.

Ολόκληρος ο τερματικός σταθμός, ένας από τους τρεις στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ινδίας, εκκενώθηκε και διατάχθηκε έρευνα για το συμβάν, δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας Κιντζαράπου Ραμμόχαν Ναϊντού.

Τουλάχιστον 10 πτήσεις ακυρώθηκαν και 40 καθυστέρησαν μετά την κατάρρευση.

Αυτός ο τερματικός σταθμός, ο οποίος χρησιμοποιείται μόνο για πτήσεις εσωτερικού, είναι ένα από τα πολλά έργα που εγκαινίασε ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι τον Μάρτιο, ενόψει των γενικών εκλογών της χώρας.

«Λόγω της έντονης βροχόπτωσης σήμερα το πρωί (Παρασκευή), τμήμα της στέγης κατέρρευσε γύρω στις 05:00. Ομάδες διάσωσης εργάζονται για να παράσχουν όλη την απαραίτητη βοήθεια και ιατρική βοήθεια στους πληγέντες» τόνισαν οι αρχές του αεροδρομίου σε ανακοίνωσή τους.

Οι υπόλοιποι τερματικοί σταθμοί του αεροδρομίου λειτουργούν κανονικά, όπως και ο χώρος αφίξεων του Terminal 1.

Η πρωτεύουσα του Νέου Δελχί επλήγη από έντονες βροχοπτώσεις τις τελευταίες ημέρες μετά την άφιξη των μουσώνων στην πρωτεύουσα της Ινδίας.

To άρθρο Εικόνες σοκ από την κατάρρευση της οροφής του αεροδρομίου στο Νέο Δελχί – Ο σταθμός είχε ανακαινιστεί πρόσφατα δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-28 11:12:14

Back to top button