Οικονομία

Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού: Ολοκληρώνεται η υποβολή συμμετοχών

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έναρξη της μεγαλύτερης γιορτής του ελληνικού εργασιακού αθλητισμού.

Οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού θα πραγματοποιηθούν από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου και η υποβολή των συμμετοχών για τους ενδιαφερόμενους θα ολοκληρωθεί στις 27 Σεπτεμβρίου. Διοργανωτής είναι για 12η χρονιά ο Εθνικός Οργανισμός Εργασιακού Αθλητισμού.

Για πρώτη φορά το επίκεντρο των αγώνων θα είναι το Εθνικό Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο του Ολυμπιακού Χωριού, μία αθλητική εγκατάσταση η οποία το 2004 αποτέλεσε το «σπίτι» των αθλητών που αγωνίστηκαν για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες και διαθέτει άρτια αθλητικά κέντρα. Αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 1.500 αθλητές, αθλήτριες και αθλούμενοι.

«Η διοργάνωση έχει γίνει θεσμός. Μετά την κάμψη της πανδημίας η ανταπόκριση ήταν τεράστια από εταιρείες και οργανισμού του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Έχουμε δυναμική αύξηση συμμετοχών και για τους εθνικούς αγώνες και για τις διεθνείς διοργανώσεις. Φαίνεται ότι και οι εταιρείες και οι εργαζόμενοι έχουν ευαισθητοποιηθεί και έχουν θέσει σε προτεραιότητα τις δράσεις που προωθούν την υγεία και την ευεξία των εργαζομένων, κάτι που αποτελεί και προτεραιότητα του Οργανισμού», δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Σπύρος Καραβούλης.

Οι αγωνιζόμενοι θα πάρουν μέρος σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κολύμβηση, πινγκ πονγκ, μπόουλινγκ, αγώνες δρόμου, σκάκι κ.α. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, συνολικά, 14 αθλήματα, στα οποία μπορούν να αγωνιστούν εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και φορείς αλλά και μεμονωμένοι. Οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού αποτελούν έναν από τους κορυφαίους θεσμούς στον εργασιακό αθλητισμό στην Ελλάδος Εκτός από το Εθνικό Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο του Ολυμπιακού Χωριού, αγώνες θα διεξαχθούν και στις ακόλουθες εγκαταστάσεις:

  • Athens Beach Center
  • Game On Darts
  • Renti Arena Soccer Club
  • Seven Sports Club
  • Strike Bowling Center

Για πρώτη φορά η διοργάνωση έχει εντάξει στο πρόγραμμά της το «Run 4 Diversity», το οποίο διοργανώνεται από τη Γαλλική Ομοσπονδία Εργασιακού Αθλητισμού (FFSE) και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα διεξαχθεί στις 12 Οκτωβρίου 2024, στο Εθνικό Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού και προάγει τη σημασία της διαφορετικότητας, της κοινωνικής συνοχής και της ισότητας στον εργασιακό χώρο, ανταποκρινόμενο στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενσωμάτωση της διαφορετικότητας σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και του αθλητισμού. Οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε ατομικό περπάτημα 3 χλμ. και στο τρέξιμο σε ζευγάρια σε απόσταση 6 χλμ.

Οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού/ Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας, του Ελληνο-γαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την σελίδα του Ελληνικού Οργανισμού Εργασιακής Άθλησης & Υγείας (HOCSH) >> www.hocsh.org (212 000 2527).




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-24 17:07:31

Back to top button