Κόσμος

«Εβαλε τα χέρια του στο στήθος μου»: Πρώην μοντέλο κατηγορεί τον Τραμπ για «διεστραμμένα παιχνίδια» με τον Επστάιν

Ενα πρώην μοντέλο, που ισχυρίζεται ότι γνώρισε τον Ντόναλντ Τραμπ μέσω του καταδικασμένου για σεξουαλικά αδικήματα Τζέφρι Eπστάιν, κατηγορεί τον πρώην πρόεδρο ότι την άγγιξε σεξουαλικά στον Πύργο Τραμπ το 1993, στο πλαίσιο αυτού που η ίδια περιγράφει ως ένα «διεστραμμένο παιχνίδι» μεταξύ των δύο ανδρών.

Η Στέισι Γουίλιαμς, η οποία εργαζόταν ως επαγγελματίας μοντέλο τη δεκαετία του 1990, είπε στον Guardian ότι συνάντησε πρώτη φορά τον Τραμπ το 1992, σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι. Της τον σύστησε ο Επστάιν και η Γουίλιαμς θεωρούσε ότι οι δύο άντρες ήταν «πολύ καλοί φίλοι». Το πρώην μοντέλο είπε ακόμη ότι ο Επστάιν της είχε δείξει ενδιαφέρον και οι δύο τους είχαν μια «χαλαρή» σχέση για μερικούς μήνες.

«Μου ήταν πολύ ξεκάθαρο εκείνη την περίοδο ότι ο Επστάιν και ο Τραμπ ήταν πράγματι καλοί φίλοι και περνούσαν πολύ χρόνο μαζί», συμπλήρωσε η Γουίλιαμς.

Το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε μερικούς μήνες αργότερα, στα τέλη του χειμώνα ή στις αρχές της άνοιξης του 1993, όταν ο Επστάιν, κατά τη διάρκεια μιας βόλτας τους, πρότεινε στη Γουίλιαμς να επισκεφτούν τον πρώην πρόεδρο στον Πύργο Τραμπ.

Λίγες στιγμές αφότου έφτασαν, ισχυρίζεται η Γουίλιαμς, ο Τραμπ τη χαιρέτησε, την τράβηξε προς το μέρος του και άρχισε να την αγγίζει με σεξουαλικό τρόπο. Περιγράφει ότι έβαλε τα χέρια του «παντού στο στήθος» της, καθώς και στη μέση και στους γλουτούς της. Θυμάται ότι η ίδια πάγωσε γιατί ήταν «βαθιά μπερδεμένη» για το τι συνέβαινε. Παράλληλα, συνέχισε την περιγραφή στον Guardian, θυμάται ότι είδε τους δύο άντρες να χαμογελούν ο ένας στον άλλον.

Η Καρολάιν Λίβιτ, γραμματέας Τύπου της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, έκανε μια δήλωση αρνούμενη τους ισχυρισμούς: «Αυτές οι κατηγορίες, που έγιναν από μια πρώην ακτιβίστρια του Μπαράκ Ομπάμα και δημοσιοποιήθηκαν από την εκστρατεία της Χάρις δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές, είναι αναμφισβήτητα ψευδείς. Είναι προφανές ότι αυτή η ψεύτικη ιστορία επινοήθηκε από την εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις».

Η Γουίλιαμς λέει ότι ο Τραμπ έστειλε στον ατζέντη της μια καρτ ποστάλ μέσω κούριερ αργότερα το 1993, μια εναέρια άποψη του Μαρ-α-Λάγκο, της κατοικίας του στο Παλμ Μπιτς. Στο χειρόγραφο μήνυμα, στο πίσω μέρος της κάρτας, της έγραφε: «Στέισι, το σπίτι σου μακριά από το σπίτι. Με αγάπη, Ντόναλντ».

Η Γουίλιαμς, η οποία είναι 56 ετών και κατάγεται από την Πενσιλβάνια, έχει κοινοποιήσει σημεία των ισχυρισμών της σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο παρελθόν, αλλά αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με τη φερόμενη ως συνάντηση σε μια κλήση τη Δευτέρα, που διοργάνωσε η ομάδα Survivors for Kamala.

Στην κλήση Zoom συμμετείχαν μεταξύ άλλων η ηθοποιός Ασλεϊ Τζουντ και η καθηγήτρια Νομικής και ακαδημαϊκός Ανίτα Χιλ. Οι Survivors for Kamala δημοσίευσαν επίσης μια διαφήμιση στους New York Times αυτήν την εβδομάδα, υπογεγραμμένη από 200 επιζώντες σεξουαλικής και έμφυλης βίας, η οποία είχε σκοπό να υπενθυμίσει ότι ο Τραμπ κρίθηκε καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση από το δικαστήριο.

Μετά το περιστατικό, η Γουίλιαμς είπε ότι αυτή και ο Επσταϊν έφυγαν από τον Πύργο Τραμπ και ότι ο Επσταϊν «ήταν θυμωμένος μαζί της».

«Ο Τζέφρι κι εγώ φύγαμε και δεν με κοίταξε ούτε μου μίλησε και ένιωσα ότι ήταν θυμωμένος. Οταν κατεβήκαμε στο πεζοδρόμιο, με κοίταξε και απλώς με επέπληξε: “Γιατί τον αφήνεις να το κάνει αυτό;”».

«Με έκανε να νιώθω αηδία και θυμάμαι ότι ήμουν τόσο μπερδεμένη», πρόσθεσε.

Περιέγραψε πώς το περιστατικό τής φαινόταν μέρος ενός «διεστραμμένου παιχνιδιού».

«Ενιωσα ντροπή και αηδία και είχα αυτό το φρικτό συναίσθημα ότι ήταν κάπως ενορχηστρωμένο. Ενιωθα σαν ένα κομμάτι κρέας», είπε στον Guardian.

Η ίδια και ο Επσταϊν χώρισαν αμέσως μετά. Η Γουίλιαμς είπε ότι δεν γνώριζε για τις παράνομες δραστηριότητές του. Ο Επσταϊν θεωρείται πλέον ένας από τους χειρότερους παιδεραστές στη σύγχρονη ιστορία.

Ο ισχυρισμός για τα ανεπιθύμητα σεξουαλικά αγγίγματα είναι συνεπής με ένα καλά τεκμηριωμένο μοτίβο συμπεριφοράς του Τραμπ.

Περίπου 25 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον πρώην πρόεδρο για σεξουαλική παρενόχληση. Οι καταγγελίες περιλαμβάνουν ισχυρισμούς ότι ο Τραμπ τις φίλησε χωρίς τη συγκατάθεσή τους, έβαλε το χέρι του κάτω από τα ρούχα τους και, στην περίπτωση ορισμένων διαγωνιζομένων στα καλλιστεία, μπήκε μαζί τους εκεί όπου άλλαζαν ρούχα.

Ενα πρώην μοντέλο ονόματι Εϊμι Ντόρις μίλησε το 2020 στον Guardian για τον Τραμπ και περιέγραψε παρόμοια περιστατικά με εκείνα της Γουίλιαμς. Ο Τραμπ αρνήθηκε ότι παρενόχλησε, κακοποίησε ή συμπεριφέρθηκε ανάρμοστα προς τον Ντόρις.

Πέρυσι, ένα δικαστήριο έκρινε τον Τραμπ ένοχο για σεξουαλική κακοποίηση της αρθρογράφου Τζιν Κάρολ, το 1996, και της επιδίκασε αποζημίωση 5 εκατ. δολαρίων.

Οι ισχυρισμοί της Γουίλιαμς, ωστόσο, εγείρουν νέα ερωτήματα σχετικά με τη σχέση του Τραμπ και του Επστάιν.

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο Τραμπ γνώριζε ή εμπλεκόταν στην ανάρμοστη συμπεριφορά του Επστάιν.

Ομως ο Τραμπ και ο Επστάιν γνώριζαν ο ένας τον άλλον επί δεκαετίες και φωτογραφήθηκαν αρκετές φορές στις ίδιες κοινωνικές εκδηλώσεις τη δεκαετία του 1990 και τις αρχές της δεκαετίας του 2000, χρόνια πριν ο Επστάιν παραδεχτεί την ενοχή του στη Φλόριντα, το 2008, για προσέλκυση και προμήθεια ανηλίκου για πορνεία.

Επστάιν και Τραμπ ποζάρουν στο Μαρ-α-Λάγκο, την έπαυλη του δεύτερου στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, το 1997 (Photo by Davidoff Studios/Getty Images)

«Γνωρίζω τον Τζεφ 15 χρόνια. Υπέροχος τύπος», είπε ο Τραμπ στο New York Magazine το 2002. «Είναι πολύ διασκεδαστικό να είσαι μαζί του. Λέγεται μάλιστα ότι του αρέσουν οι όμορφες γυναίκες όσο και σε μένα, και πολλές από αυτές είναι πολύ νεότερές μας».

Μετά τη σύλληψη του Επστάιν για κατηγορίες σεξουαλικής εμπορίας το 2019, ο Τραμπ είπε στους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο ότι «τον ήξερε, όπως τον ήξεραν όλοι στο Παλμ Μπιτς», αλλά ότι είχε έρθει «σε ρήξη» με τον Επστάιν στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

«Δεν του έχω μιλήσει εδώ και 15 χρόνια», είπε ο Τραμπ. «Δεν ήμουν θαυμαστής του».

Ερωτηθείσα αν είχε σκεφτεί να κάνει τις καταγγελίες της στο παρελθόν, καθώς άλλες γυναίκες έκαναν το ίδιο εναντίον του Τραμπ, η Γουίλιαμς είπε ότι είναι ένα άτομο που θέλει να αποφύγει την αρνητική δημοσιότητα ή να ρισκάρει τις αντιδράσεις που έχουν αντιμετωπίσει άλλες επιζώσες.

«Εγκατέλειψα το μόντελινγκ», είπε. «Εξαφανίστηκα επίτηδες γιατί μου αρέσει να είμαι ανώνυμη και μου αρέσει η ζωή μου ως ιδιώτης. Μετά παρακολούθησα τι έχει συμβεί με τις άλλες γυναίκες και είναι τόσο τρομακτικό και καταχρηστικό. Η σκέψη να το κάνω αυτό νωρίτερα, ειδικά ως μητέρα με ένα παιδί, απλώς δεν ήταν δυνατή», είπε στον Guardian.

Η Γουίλιαμς εκμυστηρεύτηκε τα περιστατικά σε τουλάχιστον δύο φίλες της, οι οποίες μίλησαν στον Guardian. Μια φίλη της, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι η Γουίλιαμς της είχε μιλήσει το 2005 ή το 2006, κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας στην οποία η Γουίλιαμς ανέφερε ότι γνώριζε τον Επσταϊν και πώς την είχε συστήσει στον Τραμπ. Η φίλη της θυμάται τη Γουίλιαμς να της περιγράφει ότι την είχε χαϊδέψει ο Τραμπ.

Η Αλι Γκατγουίλινγκερ, μια άλλη μακροχρόνια φίλη της, είπε ότι η Γουιλιαμς της είχε μιλήσει για το εν λόγω περιστατικό το 2015. Ο Τραμπ μόλις είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

«Πήγα στο σπίτι της κάποια στιγμή εκείνη την εβδομάδα και είδα μια καρτ ποστάλ με το Μαρ-α-Λάγκο και της είπα: “Τι είναι αυτό;” και μου απάντησε: “Είναι απαίσιος, με χούφτωσε στον Πύργο Τραμπ”».

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-24 12:11:00

Back to top button