Επιστήμη

Δ. Παπαστεργίου στο Πρώτο: Ξεκινά το ταξίδι του ο υπερ-υπολογιστής «Δαίδαλος» αξίας 41,9 εκατ. ευρώ (audio)

«Ξεκινάει το ταξίδι του υπερ-υπολογιστή «Δαίδαλου» ενός από τα πέντε ισχυρότερα συστήματα στην Ευρώπη για να αποκτήσουμε μεγάλη υπολογιστική ισχύ σε παγκόσμιο επίπεδο» δήλωσε αναφερόμενος στην προσεχή απόκτηση του συγκεκριμένου υπερυπολογιστή, αξίας 41,9 εκατομμυρίων ευρώ, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Γεώπολις» με τον Δημήτρη Φαναριώτη.

Ο κ. Παπαστεργίου εξήγησε πως η τεχνητή νοημοσύνη απαιτεί δεδομένα και υπολογιστική ισχύ και χάρις στον Δαίδαλο δημιουργούμε την δική μας δύναμη και ικανότητα να δώσουμε τις υποδομές στο κράτος, τους πολίτες και τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαστεργίου, ο υπερ-υπολογιστής θα τοποθετηθεί στον συμβολικό χώρο του  Βιομηχανικού Πάρκου του Λαυρίου τον οποίο παραχώρησε το Πολυτεχνείο. Ο υπολογιστής θα λειτουργεί με πράσινη ενέργεια που θα παρέχει ένα φωτοβολταϊκό ισχύος 3 MW.

Αναφορικά με τον ψηφιακό βοηθό mAigov στη Δημόσια Διοίκηση, ο υπουργός επισήμανε ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν συνιστά πρόβλημα αλλά έρχεται να δώσει λύσεις σε απλούς πολίτες που δεν έχουν εξειδικευμένες γνώσεις. Τόνισε ακόμη ότι αναφορικά με το mAiGreece, βοηθά σημαντικά σε προβλήματα που άπτονται της ασφάλειας των τουριστών.

«Tον περασμένο Οκτώβριο μαζί με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας κάναμε δοκιμές για το κατά πόσο κάμερες που λειτουργούν με ευφυείς αλγόριθμούς μπορούν να ανιχνεύσουν πυρκαγιές σε ακτίνα πέντε με δέκα χιλιόμετρα και αυτές οι σχετικές δοκιμές ήταν απολύτως επιτυχείς για τον εντοπισμό τους. Τώρα το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας «τρέχει» τον σχετικό διαγωνισμό  για να θωρακιστούμε ακόμη περισσότερο» ανέφερε καταλήγοντας ο υπουργός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο GoogleΚάνε like στη σελίδα μας στο FacebookΑκολούθησε μας στο TwitterΚάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο YoutubeΓίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:– Αναφέρεται ως πηγή το  στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-26 11:31:08

Back to top button