Ελλάδα

«Δώσε 70.000 ευρώ για να σώσεις την μητέρα σου», είπαν στον 13χρονο στου Ζωγράφου που του απέσπασαν 2.500 ευρώ

Ένα παιδί μόλις 13 χρόνων, έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης στου Ζωγράφου, όταν ένας υποτιθέμενος αστυνομικός και μία 67χρονη, «πάτησαν» στην αγάπη που έχει στην μητέρα του για να του αποσπάσουν όσα χρήματα είχε μέσα στο σπίτι η οικογένειά του.

Οι επιτήδειοι που έστησαν με «επαγγελματικό» τρόπο την τηλεφωνική απάτη στου Ζωγράφου, με το πρόσχημα πως η μητέρα του έχει χτυπήσει σοβαρά σε τροχαίο ένα μικρό κοριτσάκι, κατάφεραν να προκαλέσουν πανικό στον 13χρονο.

Τότε ακριβώς του ζήτησαν να ψάξει το σπίτι για να βρει χρήματα και κοσμήματα, τα οποία θα έπρεπε να τα βάλει σε σακούλα και να τα πετάξει από το μπαλκόνι. Το μικρό αγόρι δυστυχώς πείστηκε από την ένταση της στιγμής και έτσι τους έδωσε 2.500 ευρώ σε μετρητά και 2.000 σε χρυσά κοσμήματα.

Μάλιστα, οι δράστες ήταν τόσο προκλητικοί που έλεγαν στον 13χρονο πως είναι υπεύθυνος για το μέλλον της μητέρας του και αν δεν θέλει να μπει φυλακή πρέπει να τους δώσει όλα τα χρήματα που είχαν κρυμμένα στο σπίτι.

Για να τον πείσουν στα σίγουρα μάλιστα, η 67χρονη «έπαιξε» από το τηλέφωνο την μητέρα του όπου με τρεμάμενη φωνή του ζητούσε βοήθεια.

Για τις στιγμές πανικού που έζησε ο γιος της, μίλησε η αληθινή μητέρα του παιδιού στον Alpha.

«Παίρνει το τηλέφωνο ένας κύριος και του λέει πως είναι αστυνομικός και πως εγώ, η μαμά του, πέρασα με κόκκινο το φανάρι, χτύπησα ένα κοριτσάκι και πρέπει να γίνει εγχείρηση. Του ζήτησαν 70.000 ευρώ για να με σώσουν υποτίθεται», αποκάλυψε η μητέρα.

“Είσαι υπεύθυνος για την μαμά σου πρέπει να την σώσεις σε παρακαλώ ψάξε το σπίτι. Η μαμά μας είπε να ψάξεις εκεί και εκεί”», είπε στον 13χρονο ο μαϊμού αστυνομικός.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια μίλαγε στον μικρό και του έδινε οδηγίες. Του έλεγε να ψάξει σε διάφορα σημεία μέχρι που κάποια στιγμή βρήκε ότι είχα εγώ μέσα στο σπίτι, 2.500 ευρώ και όλα μας τα χρυσά κοσμήματα.

Τότε του είπε να τα βάλει όλα σε μία σακούλα και να τα πετάξει από το μπαλκόνι. Με το που το έκανε ο μικρός, ο “αστυνομικός” του ζήτησε να πάρει το σταθερό τηλέφωνο που ήταν μέσα στο σπίτι και τότε η σακούλα εξαφανίστηκε», είπε η γυναίκα.

«Ήρθα εγώ στο σπίτι, παθαίνω σοκ και μου λέει “μαμά με παίρνουν ξανά”. Το σηκώνει ο γιος μου και λέει ο υποτιθέμενος αστυνομικός “γιατί είχες κλείσει το τηλέφωνο;”, “έψαχνα και άλλα λεφτά”, απάντησε ο γιος μου και τότε καλέσαμε την αστυνομία», κατέληξε η μητέρα.

Υπενθυμίζεται πως στο δεύτερο τηλεφώνημα που έκαναν οι δύο δράστες, του ζήτησαν και άλλα χρήματα και του είπαν να τα μεταφέρει σε μία συγκεκριμένη οδό στην Ομόνοια.

Με την επιτήρηση των γονιών και των αστυνομικών, ο 13χρονος μετέφερε τα χρήματα και όταν είδαν την 67χρονη “μητέρα” να παίρνει την τσάντα, τότε άνδρες από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. την συνέλαβαν.

To άρθρο «Δώσε 70.000 ευρώ για να σώσεις την μητέρα σου», είπαν στον 13χρονο στου Ζωγράφου που του απέσπασαν 2.500 ευρώ δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-22 21:25:38

Back to top button