Ελλάδα

Δωρεάν μαστολογικός έλεγχος στις κρατούμενες του Σωφρονιστικού Καταστήματος Γυναικών Κορυδαλλού

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024, με αφορμή τον μήνα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού, πραγματοποιήθηκε δωρεάν μαστολογικός έλεγχος στις κρατούμενες του Σωφρονιστικού Καταστήματος Γυναικών Κορυδαλλού.

Η πρωτοβουλία, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής σε συνεργασία με την κλινική ΡΕΑ, είχε ως κύριο στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Συνολικά, 19 ιατροί και νοσηλευτές της κλινικής ΡΕΑ εξέτασαν 72 κρατούμενες με τη χρήση υπερηχογραφικών μηχανημάτων, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

Ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Αρίστος Περρής, και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της κλινικής ΡΕΑ, Κυριάκος Μητσάκος – Μπαρμπαγιάννης, τόνισαν τη σημασία της πρόληψης και της πρόσβασης των γυναικών σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη.

Η Γενική Γραμματεία, στο πλαίσιο της μέριμνάς της για την υγειονομική περίθαλψη των κρατουμένων, συνεχίζει την προσπάθεια για συνεργασία  με αρμόδιους φορείς για την ανάληψη πρωτοβουλιών και την υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων και παρεμβάσεων προς όφελος των κρατούμενων γυναικών.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-25 15:25:00

Back to top button